#TurronEmoji: Xixona vol tindre la seua emoticona

Sota el lema 'A per l'emoji!', s'ha iniciat una campanya per a aconseguir el símbol del dolç tradicional de la localitat alacantina
7 juny 2019 19:18h
El torró s'elabora amb tècniques tradicionals a Xixona des de fa més de 500 anys. / CONSELL REGULADOR DEL TORRÓ

VALÈNCIA. Sota el lema 'A per l'emoji!', el blog sobre torró i gelat Made in Xixona i el departament de Turisme de Xixona han iniciat una campanya per a aconseguir que la pròxima actualització de Unicode incloga una emoticona del torró.

Segons han detallat des de l'organització en un comunicat, la llista final de nous emojis per al 2019 va ser aprovada pel Consorci Unicode i inclou un total de 230 icones noves que van arribar a les principals plataformes i sistemes operatius a principis d'any. Entre elles, s'inclou com a novetat l'emoticona del gofre, l'origen del qual es remunta a l'edat mitjana.

Per aquest motiu, des de l'organització han criticat que el torró que s'elabora amb tècniques tradicionals a Xixona des de fa més de 500 anys "encara no compta amb aquesta icona visual pròpia en les diferents xarxes socials, com ara Facebook, Messenger, WhatsApp i Twitter".

Així, consideren que el torró "hauria de comptar ja amb un emoji en totes les plataformes i en les xarxes socials més comunes". "Sobretot, perquè és el dolç més universal en les festes de Nadal i perquè la seua desestacionalització, lenta però ferma, és un fet, fins i tot en el món de la gastronomia, la cuina, la pastisseria i la gelateria", han manifestat.

Una de les accions que emprendran abans de cursar la sol·licitud formal al comité tècnic del Consorci Unicode (que té la seu a Mountain View, Califòrnia) és una campanya de recollida de signatures a través de la plataforma change.org "perquè estiga més justificada la petició".

A més, buscaran recaptar el suport de 20 empreses productores de torró i de les 22 comercialitzadores i envasadores, així com de diferents organismes i institucions oficials de Xixona i de la demarcació d'Alacant.

"Creiem que un dels requisits perquè ho aprove el Subcomité Emoji del Consorci Unicode és que el podria usar una generalitat de persones i no solament per a Nadal. Igual que ocorre actualment amb altres icones gràfiques, com ara el cookie, el dònut, la magdalena, el gelat, el granissat o el flam", han agregat.

next