Puig centra les esperances de Ford Almussafes en l'arribada de nous models i assegura que té futur

El president de la Generalitat reconeix que l'anunci que les Transit Connect per als Estats Units es fabricaran a Mèxic és preocupant
21 març 2019 12:37h
Puig ha assenyalat que la Generalitat manté una relació permanent amb la direcció de Ford. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest dijous que la planta de Ford a Almussafes "té unes grans possibilitats i unes grans oportunitats" dins de la situació de "dificultat" en el sector de l'automòbil i ha assenyalat que, "si se'n va una part de la Connect, l'esperança està situada en els nous productes que es llançaran i als quals Ford Almussafes optarà".

Així s'ha pronunciat Puig després de participar en el Foro Ser en ser preguntat per l'anunci realitzat per Ford que fabricarà la pròxima generació del Transit Connect a Mèxic des del 2021, la qual cosa motivarà que la companyia deixe d'exportar aquest model al mercat nord-americà des de la seua planta valenciana. 

Puig ha assenyalat que la Generalitat manté una relació permanent amb la direcció de Ford i veuen aquest anunci "amb preocupació, clar, però amb molta prudència". Al seu judici, "no es pot fer un missatge alarmista" perquè la d'Almussafes "és la millor planta de Ford a Europa, és la més productiva i la que tindrà més oportunitats" en un moment en què el món del motor està canviant "d'una manera extraordinària".

Dins d'eixa dificultat, ha dit "cal actuar amb molta prudència" i ha considerat que Almussafes "té unes grans possibilitats" en el context actual. En tot cas, ha indicat que l'empresa pren les seues decisions "en funció de la seua realitat competitiva en aquests moments".

El president ha recordat que des d'aquesta legislatura s'ha posat en marxa una comissió mixta entre Ford i la Generalitat, amb una relació "permanent". A més, ha destacat "la magnífica predisposició que existeix en el conjunt del que significa l'empresa".

Ford Almussafes "és tan fort per la cohesió social que existeix, pels acords sindicals que hi ha hagut, per tota la fortalesa de la capacitat d'interaccionar la direcció amb el conjunt dels treballadors i eixe és un element clau que serà significativament important per al futur", ha dit.

"Estarem treballant amb ells perquè aquest vector del desenvolupament econòmic i social de la Comunitat que és Ford, per tot el que porta adossat també de clúster de l'automòbil, tinga la major fortalesa possible", ha insistit el president.

Ha recordat que mantenen una cooperació amb l'empresa "dins del que permet la normativa d'ajudes d'Estat" i eixe marc "continuarà sent així", més enllà de les decisions empresarials que pren Ford des del seu punt de vista operatiu i comercial.

Venda de la cimentera de Bunyol

D'altra banda, preguntat per la venda per part de Cemex a la turca Çimsa de la fàbrica de ciment blanc que té a Bunyol, Puig ha indicat que les empreses i els accionistes "tenen capacitat autònoma de decisió" i, en aquest cas, el que tenen entés fins a aquest moment és "que no afectarà l'ocupació".

next