Puig anuncia mesures per a millorar el finançament i la innovació de la indústria tèxtil a través de l'IVF i l'AVI

La línia d'ajudes proposada té com a objectiu impulsar la transformació tecnològica de les empreses
11 març 2019 18:06h
Puig ha assegurat que el sector tèxtil valencià "té futur" perquè ha sigut "capaç d'actualitzar-se". / GVA

VALÈNCIA. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat mesures per a millorar el finançament i la innovació de la indústria tèxtil valenciana a través de l'Institut Valencià de Finances (IVF) i l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI).

Puig, que ha rebut representants del Comité Executiu del Consell Intertextil Espanyol en el Palau, ha explicat que aquesta setmana es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) la línia de préstecs bonificats de l'IVF que impulsarà, entre altres objectius, "la modernització i la transformació tecnològica de les empreses" per a ajudar-les "a créixer i ser més competitives".

Puig ha destacat, en aquest sentit, que les ajudes seran "especialment efectives" en el sector tèxtil, ja que per les seues característiques requereix "inversions importants de maquinària i un esforç permanent de renovació tecnològica". 

Puig ha assegurat que el sector tèxtil valencià "té futur" perquè ha sigut "capaç d'actualitzar-se" i ha destacat que, per aquest motiu, diverses empreses multinacionals del moble, el tèxtil i la confecció "compren els productes a companyies" establides al País Valencià. Així, segons el cap del Consell, el tèxtil és una branca econòmica "fonamental" per a l'economia del territori valencià, que posseeix "noves oportunitats" després de superar "una crisi molt difícil".

Internacionalització 

El cap del Consell també ha apuntat que des de la Generalitat es treballa en la internacionalització d'aquestes companyies a través de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per a intentar accedir a nous mercats on abans "no teníem moltes oportunitats", ja que això podria contribuir "a reposicionar un sector que ajuda la reindustrialització de la Comunitat".

Ha subratllat que el sector del tèxtil valencià, situat en un clúster a les comarques de la Vall d'Albaida i l'Alcoià, és important també per a "tindre un territori més diversificat", per la qual cosa ha assenyalat que s'ha d'"ajudar aquelles empreses" que han produït "una transformació enorme".

next