Xàbia expedienta uns turistes que van llançar focs artificials al Parc Natural del Montgó

L'acció pot comportar multes de fins a 18.030 euros
29 agost 2019 19:32h
L'Ajuntament recorda que està terminantment prohibit llançar pirotècnia prop d'àrees forestals. / GOOGLE MAPS

VALÈNCIA. L'Ajuntament de Xàbia (la Marina Alta) ha expedientat uns turistes que van llançar un xicotet castell de focs des d'un habitatge en ple Parc Natural del Montgó.

El consistori ha informat que la Policia Local va haver d'intervindre la nit del passat 31 de juliol, quan uns turistes van llançar un xicotet castell des d'un habitatge del Montgó.

Els agents van ser alertats pel veïnat i van aconseguir localitzar als responsables –uns ciutadans estrangers que passaven les seues vacances en una casa del Camí La Plana del Tio Adriano– quan estaven encara llançant coets.

Els policies van intervindre el material pirotècnic que encara tenien els turistes i els van obrir expedient per una acció sancionada per la Generalitat i que pot comportar multes de fins a 18.030 euros.

L'Ajuntament recorda, a través d'un comunicat, que està terminantment prohibit llançar pirotècnia prop d'àrees forestals i insisteix en la necessitat de conscienciar sobretot als turistes estrangers que no són conscients del risc d'aquesta pràctica en zones amb aquest clima.

A més, des de la corporació s'apel·la a la responsabilitat i recorda que actuarà de forma "implacable davant aquest tipus de comportaments que posen en risc el patrimoni natural de tots".

Especialment, fan una crida a les empreses o particulars que lloguen les seues cases a persones estrangeres perquè advertisquen als seus inquilins de les restriccions per a evitar incendis: llançar pirotècnia o espelmes voladores, fer foc o barbacoes en dies de vent o molta calor, així com tirar puntes de cigarret prop de zones forestals.

next