Vox vol que les Corts investiguen les "falsedats històriques i l'adoctrinament" dels llibres de text

La formació d'ultradreta sol·licita la creació d'una comissió d'investigació parlamentària sobre les suposades pressions que denuncia que les editorials reben del Consell
10 setembre 2019 17:00h
Vox vol saber si el govern de la Generalitat dona instruccions a les editorials sobre els continguts curriculars. / ÓSCAR CAÑAS / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El grup parlamentari Vox a les Corts Valencianes ha proposat la creació d'una comissió d'investigació sobre "les falsedats històriques i l'adoctrinament en els llibres de text" com a conseqüència de les "instruccions polítiques" que, segons el partit d'ultradeta, des del Consell es donen a les editorials.

La proposta del grup arriba després que el director general de la Federació de Gremis d'Editors d'Espanya (FGEE), Antonio María Ávila, assegurara la setmana passada que totes les autonomies pressionen personalment els editors de llibres de text per a modificar o incloure continguts.

"Arran de la informació sobre les diferències per comunitats dels llibres de text i tenint en compte que hi ha una ingerència política sobre els continguts dels llibres de text, ens veiem obligats a demanar explicacions al Consell per la utilització de l'educació dels nostres fills com una eina política faltant a la veritat històrica i adoctrinant-los", ha manifestat en un comunicat la portaveu adjunta de Vox a les Corts, Llanos Massó.

next