Vox és l'única formació que s'ha estalviat la feina de presentar esmenes als pressuposts

La formació ultradretana ha decidit botar-se la tasca de revisar els comptes presentats pel Consell, mentre que Ciutadans i el PPCV han presentat més de 1.500 esmenes
28 novembre 2019 19:37h
José María Llanos ha argumentat que el conjunt dels pressuposts està mal.

VALÈNCIA. El projecte de llei dels pressuposts del 2020 comptarà amb les esmenes de tots els grups parlamentaris de les Corts. De tots, excepte de Vox, que ha decidit estalviar-se la ingent feina de revisar els pressuposts i de presentar esmenes als punts en què està en desacord. En canvi, va decidir presentar una esmena a la totalitat –cosa inusual amb aquesta llei– que va ser rebutjada.

El motiu, segons al·lega la formació de José María Llanos, és que rebutgen de ple els comptes presentats perquè són "ficticis i irreals"; un argument també utilitzat per Ciutadans i el PPCV, amb l'única diferència que el partit de Toni Cantó ha presentat més de 600 esmenes i el d'Isabel Bonig, més de 1000. D'igual manera, els socis del Botànic han aportat les seues, menys nombroses i adreçades a correccions puntuals en tant que han participat en l'elaboració prèvia dels pressuposts. 

Parlamentaris veterans de les Corts, tant de la dreta com de l'esquerra, coincideixen que la tasca parlamentària de Vox deixa molt a desitjar. Algun d'ells fins i tot assenyala que la seua activitat frega "la malversació", en tant que el partit està rebent diners públics per estar a les Corts però a canvi no realitza la feina que té encomanada. 

No és la primera vegada que els de Llanos mostren deficiències en el seu treball parlamentari. Al setembre van presentar una pregunta per a la sessió de control del president que es botava el reglament per quatre costats. En concret, es van presentar dues preguntes alhora –quan tan sols s'hi pot presentar una–; es va fer fora de temps, vora uns 30 minuts més tard; el document estava signat pel portaveu adjunt, quan ha de ser la síndica –Ana Vega– qui ho faça, i, per últim, se citava incorrectament l'article de la llei a la qual es feia referència.

Aquesta mateixa setmana Vox també va decidir retirar una Proposició No de Llei que demanava més controls per a les cases d'apostes. La portaveu del partit, Ana Vega, ha explicat aquest dijous –dia en què s'havia de votar– que el motiu és que ja s'està tramitant la llei del joc en què s'inclou aquesta qüestió, per la qual cosa ha reconegut que no tenia sentit presentar una moció semblant. 

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next