Vox es nega a signar el Pacte contra la Violència de Gènere 

La portaveu de la formació d'ultradreta demana que s'aprove una llei contra la violència intrafamiliar perquè, al seu parer, "no es pot criminalitzar el 50% de la població"
17 setembre 2019 18:36h
Ana Vega ha rebutjat sumar-se al Pacte contra la Violència de Gènere. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El grup parlamentari Vox es nega a subscriure el Pacte contra la Violència de Gènere valencià. El partit d'extrema dreta ha rebutjat, amb l'inici del curs polític i la celebració de dos anys des que es va posar en marxa el pacte, sumar-se al compromís que han signat més de 60 entitats cíviques, administracions i agents públics, entre d'altres.

La portaveu del grup d'ultradreta a les Corts, Ana Vega, ha sigut preguntada en aquest sentit amb motiu de l'acte a Castelló de la Plana per a celebrar dos anys des que va nàixer el pacte. La negativa de Vox a sumar-se a aquest compromís no sorprén ningú, només ratifica la postura de la formació d'extrema dreta sobre aquest àmbit des que va entrar a les institucions. 

De fet, per juny, Vox ja va demanar que es feren minuts de silenci contra "tot tipus de violència" i no només per les víctimes de violència masclista. Ho va fer en l'acte de protesta que el Consell va realitzar per les 1000 assassinades per violència masclista; en aquesta ocasió, la formació d'ultradreta es va apartar de la pancarta i la fotografia oficial del Consell. 

Ana Vega ha justificat, en declaracions recollides per la Cadena Ser, que no se sumen al pacte perquè, al seu parer, "no es pot criminalitzar el 50% de la població pel seu sexe". La portaveu de la formació d'extrema dreta ha apostat, en canvi, per la creació d'una llei de violència intrafamiliar i ha posat l'exemple del judici contra Ana Julia Quezada perquè, ha afirmat, "casos així ocorren tots els dies". 

next