Vox demana a la Generalitat les dades de persones de col·lectius LGTBI que treballen amb menors

La formació també demana dades sobre violència masclista que incloguen els casos de "violència intrafamiliar" i afirma que moltes agressions són realitzades per estrangers
1 juliol 2019 16:40h
La diputada de Vox Ángeles Criado assegura estar "preocupada" per un possible "adoctrinament". / EFE

VALÈNCIA. El grup de Vox en les Corts ha presentat aquest dilluns una sol·licitud de documentació sobre les subvencions a col·lectius LGTBI en què demana, a més, "les dades de les persones" que han impartit "activitats amb menors". La raó que ha al·ludit la diputada de la formació Ángeles Criado és que estan "preocupats" per conéixer "en mans de qui deixem els nostres xiquets" i per "l'adoctrinament al qual poden haver sigut sotmesos". 

En aquesta sol·licitud, el partit demana les partides destinades en els pressuposts dels exercicis 2018 i 2019 a cursos, associacions, conferències, informes, assessories o centres culturals que estiguen relacionats amb l'activitat de col·lectius LGTBI. Dins d'aquest apartat exigeix, a més, conéixer les quantitats assignades a activitats amb menors i les dades personals dels qui hagen participat. 

D'aquesta manera, el grup parlamentari sol·licita documentació acreditativa del compliment amb els diversos requisits legals, com ara el document d'antecedents penals; l'acreditació de la formació o preparació necessària; els contractes signats amb indicació de dates; la quantitat assignada; els col·legis, i la indicació del mètode d'adjudicació i els seus criteris. També exigeix saber els continguts i matèries impartits en aquests cursos i activitats.

Dades sobre "violència intrafamiliar"

Vox també ha presentat una altra sol·licitud d'informació per a tindre accés a les estadístiques sobre violència masclista que incloguen els casos de "violència intrafamiliar, no solament en relació a la violència exercida per homes cap a les dones". D'aquesta manera, també s'exigeixen dades personals, com ara "el sexe, l'edat i la nacionalitat de l'agressor". 

"Tenim indicis per a sospitar que, en nombrosos casos, la violència ha sigut exercida per persones el país d'origen de les quals no és Espanya", ha afirmat Criado. Així mateix, ha assegurat que "els organismes públics i els mitjans de comunicació obvien diversos grups de víctimes dins de la família, com poden ser els ancians", per la qual cosa demanen dades oficials de violència "d'homes cap a dones i de dones cap a homes". 

"Inadmissió de propostes que fomenten l'odi" 

El síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha mostrat la seua indignació davant les iniciatives parlamentàries registrades hui per Vox "que busquen posar en dubte la idoneïtat per a tractar amb xiquets i xiquetes de les persones LGTBI". 

Per a Ferri "és indecent accedir a les institucions i cobrar un salari públic per a dedicar-se a atacar sense fonament a les persones lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals". "Des de Compromís presentarem en les Corts un escrit demanant a la Mesa la inadmissió d'unes iniciatives parlamentàries que són una eina per fomentar l'odi cap a les persones LGTBI", ha afegit.

A més, el portaveu de la coalició  ha assegurat que és "molt preocupant" que "mentre açò està succeint amb Vox al parlament valencià i a molts altres llocs de l'Estat, els seus socis, PP i Ciutadans, callen en un silenci que acaba sent còmplice de la LGTBIfòbia".

next