Vox demana al Consell informació sobre menors estrangers acollits i els vincula a una major delinqüència sense aportar dades

La formació apel·la a un suposat "augment significatiu de la delinqüència i increment substancial de detencions" que no justifica per a demanar dades sobre els joves interns
24 juliol 2019 18:33h
El grup parlamentari de Vox, reunit en l'hemicicle de les Corts. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. Després d'haver sol·licitat informació i dades personals sobre col·lectius LGBTI i feministesqüestió sobre la qual hagué de pronunciar-se la Fiscalia–, ara Vox ha demanat en les Corts documentació sobre els menors acollits per la Generalitat, justificant-ho en un suposat "augment significatiu de la delinqüència i l'increment substancial de detencions d'alguns d'aquests menors" per al qual no aporten cap dada ni estudi.

En concret, la formació ultradretana ha requerit les dades del total de menors estrangers sota custòdia de la Generalitat des del 2015 fins al 2019, junt amb tots els informes emesos pels centres de menors que puguen recollir "altercats, incidents i deficiències". Durant l'escrit s'associa de manera deliberada a aquests joves amb presumptes casos de "violència", "altercats", "inseguretat" o "impunitat judicial" sense acompanyar-ho de fets o estadístiques que ho justifiquen.

En aquesta línia, també han dirigit la seua sol·licitud als informes que "tant la policia nacional com l'autonòmica haja elaborat sobre tot allò relatiu als menors estrangers no acompanyats, centres d'acolliment, incidents, delinqüència i intervencions dels últims cinc anys", així com "les estadístiques dels índexs de delinqüència i inseguretat suscitada en les proximitats dels centres de menors". 

A més a més, el partit s'interessa per "si la Generalitat ha vetlat pels treballadors dels centres de menors, quines són les eines i mesures de seguretat posades al servei dels treballadors dels centres, el número de personal de seguretat destinat a aquests centres i els mitjans de treball dels quals disposen". 

Vox encara va més enllà quan demana "tota la documentació relacionada amb estudis existents sobre l'adaptació" d'aquestes menors "a la nostra cultura i costums", per a la qual cosa ha instat el Consell a respondre sobre els plans d'actuació que tenen previstos "una vegada hagen complit la majoria d'edat i deixen de ser potestat de la Generalitat". I afegeixen la qüestió sobre "quant ens costa al mes als valencians el manteniment de cada menor estranger".

En el relat que fa el partit s'assegura que no es pretén "criminalitzar ni generalitzar" quan es parla del suposat "augment significatiu de la delinqüència i l'increment substancial de detencions d'alguns d'aquests menors" i que "els treballadors d'aquests centres són els primers que pateixen aquest augment d'agressivitat i violència". Respecte a això, també insisteixen que "l'auge de la inseguretat i la impunitat judicial han sigut factors determinants perquè es produïsca un 'efecte crida'" entre aquests joves en situació vulnerable. 

Diari La Veu ha tractat de contactar amb l'equip de premsa de Vox perquè aclarisca en quines dades o informacions es basen les afirmacions que realitza al llarg de l'escrit i si han mantingut contacte amb treballadors dels centres de menors que els hagen traslladat cap denúncia per "l'augment de l'agressivitat i violència" dels joves interns. Malgrat tot, la formació no ha atés les telefonades d'aquest diari. 

next