Vora 90.000 treballadors valencians estan exposats a perills associats a la calor

CCOO posa en marxa una campanya d'informació i prevenció per a evitar accidents laborals relacionats amb les altes temperatures
7 juliol 2019 11:49h
La campanya va dirigida a treballadors de la construcció, la indústria extractiva, la jardineria, el manteniment de carreteres o la neteja viària, entre d'altres. / CCOO 

VALÈNCIA. CCOO de Construcció i Serveis del País Valencià ha llançat una campanya d'informació per als treballadors que realitzen la seua jornada laboral a la intempèrie, on explica les recomanacions bàsiques per a enfrontar-se a condicions d'altes temperatures, dins d'una campanya desenvolupada en l'àmbit estatal. El sindicat distribueix fullets informatius a peu de carrer, allà on es troben els qui desenvolupen la seua activitat en sectors com la construcció, la indústria extractiva, la jardineria, el manteniment de carreteres o la neteja viària, entre altres.

Al País Valencià, almenys 89.808 persones treballadores, fonamentalment del sector de la construcció, estarien en risc pels perills associats a la calor durant la seua jornada laboral.

Per a evitar els temuts colps de calor, CCOO recomana hidratar-se amb freqüència i evitar l'exposició al sol directa durant un temps prolongat, a més de realitzar freqüents descansos i planificar els treballs de manera que es minimitzen els riscos d'exposició, no solament en el sector de la construcció, sinó en tots aquells llocs de treball en els quals la seua jornada laboral es desenvolupe a la intempèrie en hores d'alt risc.

Encara que aquestes recomanacions són fonamentals, "estan molt lluny dels drets a què CCOO aspira per als treballadors i treballadores d'aquests sectors", denuncia Josep Albors, secretari general de Construcció i Serveis de CCOO PV. Per a passar de la recomanació a l'obligat compliment, el sindicat treballa per a incloure en els convenis la implantació de la jornada intensiva a l'estiu. Un altre dels objectius per a protegir la salut laboral enfront de la calor, és aconseguir regular en conveni els temps d'hidratació, de descans i el treball a torns.

Per a Albors, la prevenció no serveix de res "sense unes autoritats laborals que intensifiquen la vigilància i el control sobre el compliment real de les mesures i jornades especials a l'estiu". Durant aquests dies, el sindicat distribuirà ulleres de sol entre els treballadors d'aquests sectors, ja que protegir la vista tant de l'excés de llum com dels raigs ultraviolats és igualment important des d'un punt de vista preventiu.

next