30.000 persones es manifesten per a reclamar solucions a la crisi citrícola

Nules, Sueca, l'Almoradí, Pego i Oliva han sigut alguns dels escenaris de les concentracions organitzades per la Plataforma en Defensa de la Dignitat del Llaurador 
26 febrer 2019 13:35h
Les protestes es van celebrar simultàniament en 12 comarques. / UNIÓ DE LLAURADORS

VALÈNCIA. Els agricultors van tornar a eixir al carrer aquest dimarts, en aquesta ocasió convocats per la Plataforma per la Dignitat del Llaurador, per a reclamar solucions per a la crisi citrícola, que ha sigut especialment greu enguany al camp valencià. 

Segons la Unió de Llauradors, 30.000 persones es van sumar a les protestes que van tindre lloc a Nules (la Plana Baixa), Sueca (la Ribera Baixa), l'Almoradí (el Baix Segura), Pego (la Marina Alta), Oliva (la Safor), Llutxent (la Vall d'Albaida), Xàtiva (la Costera), Benifaió (la Ribera Alta), Sagunt (el Camp de Morvedre) i Massamagrell (l'Horta Nord), així com en municipis del Maestrat i la Valldigna.

Una de les manifestacions més nombroses va ser la que es va celebrar a Nules, on es van concentrar 6.000 persones, segons informa la Unió en Twitter. En tots els municipis es va llegir un manifest per a reclamar accions i solucions a l'administació i combatre la crisi per la qual passa el camp valencià, especialment la taronja. 

Aquestes concentracions arriben dues setmanes abans que se celebre una reunió sectorial per a abordar la situació de la taronja amb totes les autonomies productores.

Pèrdues de 200 milions

 La Unió de Llauradors va xifrar la setmana passada en 200 milions d'euros les pèrdues de l'actual campanya de taronja, que va qualificar d'"autèntic desastre". L'organització agrària assegura que aproximadament 500.000 tones de cítrics es quedaran sense recol·lectar en aquesta campanya.

next