Virginia Abad serà la nova fiscal Anticorrupció de València

Amb aquest nomenament es cobreix la vacant deixada per Vicente Torres en la Fiscalia Especial contra la Corrupció i Criminalitat Organitzada
26 juny 2019 10:40h
Abad cobreix així la vacant deixada per Vicente Torres en la Fiscalia Especial contra la Corrupció i Criminalitat Organitzada després d'haver sigut nomenat magistrat de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia valencià. / EFE

VALÈNCIA. La fiscal Virginia Abad ha sigut nomenada com a fiscal delegada de la Fiscalia Anticorrupció de la demarcació de València i exercirà el càrrec en règim d'exclusivitat a causa de l'elevat volum de treball existent en aquesta fiscalia.

Abad cobreix així la vacant deixada per Vicente Torres en la Fiscalia Especial contra la Corrupció i Criminalitat Organitzada després d'haver sigut nomenat magistrat de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià.

Segons el decret publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), el nomenament d'Abad va ser proposat pel fiscal cap de la Fiscalia Provincial de València i acceptat pel fiscal cap de la Fiscalia Anticorrupció d'aquesta demarcació i per la fiscal general de l'Estat.

La proposta destacava que la candidata forma part de la secció de delictes econòmics de la Fiscalia Provincial i que reuneix les condicions necessàries per a complir el càrrec pels específics mèrits professionals que concorren en ella; a més, era l'única candidata peticionària.

El fiscal cap de la Fiscalia Anticorrupció va manifestar la seua conformitat amb la proposta i va plantejar que el càrrec s'exercira en règim d'exclusivitat de funcions "en raó a l'elevat volum de treball existent" en la citada fiscalia.

Finalment, la fiscal general de l'Estat, María José Segarra, ha acordat nomenar Virginia Abad fiscal delegada de la Fiscalia Especial Contra la Corrupció i Criminalitat Organitzades en la Fiscalia Provincial de València en règim d'exclusivitat de funcions.

next