Una vintena de persones desocupades participen en la sisena Llançadora d'Ocupació de València

El programa, desenvolupat pel consistori i altres entitats, optimitza el perfil dels participants per a trobar treball
21 març 2019 19:40h
Participen en el programa 14 dones i 6 homes amb diversos perfils formatius. Imatge d'arxiu. / VALÈNCIA ACTIVA

VALÈNCIA. La VI Llançadora d'Ocupació de València ha començat la seua activitat amb vint persones en situació de desocupació i edats compreses entre els 27 i els 59 anys, que reactivaran i optimitzaran, fins a l'agost, la seua recerca de treball "amb noves tècniques i eines d'acord amb el mercat laboral actual, global, canviant i més tecnològic". 

Així ho ha explicat la regidora delegada d'Ocupació, Sandra Gómez, qui ha recordat "el compromís del consistori de continuar oferint accions que faciliten l'accés a l'ocupació a les persones que més ho necessiten. No volem que ningú es quede enrere en aquesta matèria". 

En aquest programa d'orientació laboral –impulsat per l'Ajuntament de València i les fundacions Santa María la Real i Telefónica, i confinanciat pel Fons Social Europeu, dins del Programa Operatiu d'Inclusió Social i Economia Social (POISES)– participaran 14 dones i 6 homes amb diversos perfils formatius; concretament, l'ESO, Formació Professional, Batxillerat i estudis universitaris. 

Entre aquestes accions, es troben tallers d'autoconeixement i intel·ligència emocional per a aprendre a fer un pla de recerca de treball i enfocar el seu objectiu; actualització i modernització de currículums; i simulacions d'entrevistes de treball i processos de selecció grupal. 

Així mateix, aprendran noves tècniques de comunicació, màrqueting i marca personal; elaboraran un mapa d'ocupabilitat; realitzaran visites a empreses, i organitzaran trobades amb reclutadors per a aconseguir la seua inserció laboral. 

El tècnic de Fundació Santa María la Real, Sergio Linares, qui ha realitzat el procés de selecció i qui s'encarrega de gestionar la llançadora, ha explicat que es tracta "d'un grup heterogeni, amb experiències molt variades. Ara, la seua labor és convertir-se en un equip i compartir un mateix objectiu: ajudar-se mútuament per a millorar les seues habilitats professionals, i emprendre una recerca de treball més professional, proactiva i coordinada per a comptar amb noves oportunitats laborals". 

"Volen tornar al mercat laboral. Arriben a la llançadora per a formar part d'un grup i entrenar-se de manera que puguen enfrontar-se a entrevistes de treball, adequar la seua experiència a les necessitats actuals del mercat laboral, reorientar el seu curriculum vitae, donar-se a conéixer en el teixit empresarial i aconseguir els seus objectius professionals marcats", ha especificat Linares. 

D'altra banda, el director de Relacions Institucionals de Fundació Telefónica, Joan Cruz, ha destacat que "una persona que entra a una llançadora n'ix molt diferent, amb un creixement personal i professional, així com amb coneixement de noves tècniques, que li aporten major seguretat i confiança. Els resultats tant quantitatius com qualitatius ens motiven a continuar apostant per aquest projecte de millora de l'ocupabilitat".

next