Una vintena d'ajuntaments demanen que Europa canvie el pla d'erradicació de 'Xylella' per un pla de contenció

Els representants polítics també exigeixen la replantació de les parcel·les en què s'han arrancat ametlers, més investigació i un estudi que "demostre" que l'estratègia actual "no està donant resultats"
11 juliol 2019 13:23h
La normativa europea és molt estricta amb les mesures que cal aplicar davant d'un positiu de 'Xylella fastidiosa', i únicament en casos molt greus permet eliminar només els arbres i plantes infectats pel bacteri. / COL·LEGI OFICIAL DE BIÒLEGS

ALACANT. Una vintena d'alcaldes i regidors de municipis de la Marina Baixa, la Marina Alta, el Comtat i l'Alcoià afectats per la plaga de Xylella fastidiosa van signar aquest dimecres un escrit en el qual exigeixen a la Unió Europea un pla de contenció; a parer seu, amb l'expansió actual és "impossible l'erradicació" de la plaga.

A més, segons va indicar el vicepresident de la Plataforma d'Afectats de la Xylella fastidiosa i alcalde de Tàrbena, Francisco Molines, exigeixen la replantació de les parcel·les en què s'han arrancat ametlers, més investigació i un estudi "que demostre que l'erradicació no està donant resultats".

Així mateix, sol·liciten que el Ministeri d'Agricultura i la Comissió Europea coneguen el document que han subscrit i les seues demandes. Cal recordar que la normativa europea és molt estricta amb les mesures que cal aplicar davant d'un positiu de Xylella fastidiosa, i únicament en casos molt greus permet eliminar només els arbres i plantes infectats pel bacteri.

Entre els ajuntaments que han signat l'escrit es troben Tàrbena, la Vall d'Ebo, Alcalalí, Quatretondeta, Balones, Benasau, Beniardà, Benifato, Benigembla, Benillup, Benimassot, Benissa, Bolulla, Castell de Castells, Famorca, els Poblets, Gorga, Ondara, Orba, Parcent, Pedreguer, Tollos, Xaló, Benifallim i Sella. Asseguren que l'escrit es farà més extensiu, ja que hi ha alcaldes i altres responsables de la política municipal que no van poder acudir a l'acte d'aquest dimecres però que han comunicat la seua intenció de subscriure'l.

next