Vint pel·lícules valencianes busquen inversors estrangers en el Festival de Cinema de Berlín

Cultura compta, per primera vegada, amb un estand per a promocionar l'audiovisual en la Berlinale
8 febrer 2019 12:50h
Onze dels projectes cinematogràfics estan en fase de desenvolupament de producció i nou han sigut estrenats. / GENERALITAT

VALÈNCIA. L'Institut Valencià de Cultura promou la participació de professionals, empreses i produccions de l'audiovisual valencià dins de les activitats oficials i paral·leles del Festival de Cinema de Berlín (Berlinale), que se celebra fins al 17 de febrer.

En aquesta edició de la Berlinale, l'IVC disposa per primera vegada d'un espai propi a la zona 'Cinema from Spain', dins de l'estand de l'ICEX del European Film Market, perquè les empreses audiovisuals valencianes puguen promocionar o vendre les seues produccions en el mercat internacional.

A aquest efecte, també s'ha editat una guia en anglés destinada als inversors i compradors internacionals en la qual figuren les produccions valencianes presents en el mercat del festival. La majoria d'aquestes produccions han comptat amb les ajudes al desenvolupament o la producció que convoca anualment l'Institut Valencià de Cultura.

Dels vint projectes cinematogràfics que busquen finançament, distribució o exhibició en el European Film Market de Berlín, amb el suport de l'IVC, onze estan en fase de desenvolupament de producció i nou han sigut finalitzats o estrenats en 2018.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins dels objectius del pla estratègic cultural valencià Fes Cultura i de les accions del pla valencià d'internacionalització de les indústries culturals i creatives, que preveu el finançament de la participació en mercats i festivals internacionals consensuats amb el sector audiovisual.

Produccions valencianes en exhibició

Dins de les pel·lícules amb participació valenciana que es podran veure en la Berlinale figura el llargmetratge Staff Only i el curtmetratge Leyendas doradas.

Staff Only està dirigit per la cineasta catalana Neus Ballús i coproduït per l'empresa valenciana Turanga Films, juntament amb quatre productores més. Amb ajudes a la producció de l'IVC, la pel·lícula s'estrena el 10 de febrer en la secció paral·lela Panorama.

Rodada al Senegal, Staff Only és la història d'una adolescent que s'adona de les desigualtats del món actual en un viatge familiar al país africà.

El curtmetratge Leyendas doradas està dirigit pel cineasta il·licità Chema García Ibarra i el director basc Ion de Sosa i és un retrat d'un dia d'estiu en una piscina municipal, encara que amb tocs fantàstics. S'estrena l'11 de febrer en la Secció Oficial de Curtmetratges, en la qual han sigut seleccionades 23 produccions de 17 països.

next