Vinaròs tanca cinc platges per la presència de bacteris fecals a l'aigua

L'Ajuntament assenyala que la presència del bacteri 'E. coli' és conseqüència de les pluges del passat dilluns
28 agost 2019 20:10h
Aquest dimarts es faran noves anàlisi de l'aigua per a determinar si les platges continuen tancades o es poden obrir. / EFE

VALÈNCIA. Les platges del Fortí, Fora del Forat, Triador, Clot i Cossis del municipi de Vinaròs (el Baix Maestrat) han sigut tancades al bany per la presència de bacteris fecals, han informat fonts de l'Ajuntament i la Conselleria de Transició Ecològica.

L'Ajuntament de Vinaròs ha ordenat el tancament temporal de les cinc platges després que la Direcció General de l'Aigua haja informat de la presència dels bacteris. Segons fonts de la Conselleria, es tracta del bacteri E. coli, l'aparició del qual és freqüent per la brutícia que arrosseguen les pluges intenses.

De fet, des del Consistori han indicat que l'increment d'aquests bacteris és la conseqüència de les aigües pluvials abocades a la costa com a conseqüència de les pluges de la matinada del dilluns.

El regidor d'Interés Turístic i Promoció de la Ciutat, Marc Albella, ha assenyalat que "el tancament s'ha fet com a mesura preventiva i es preveu que les pròximes analítiques, que es faran demà [dimarts] mateix, tornen a eixir excel·lents amb unes aigües òptimes per al bany, tal com ha succeït al llarg de tot l'estiu".

Albella també ha posat l'accent que la costa de Vinaròs gaudeix d'una qualitat excepcional i reconeguda per les seues banderes blaves, que cada any són atorgades per la Fundació d'Educació Ambiental, així com per les certificacions de Qualitur.

next