Vila-real denuncia publicitat "denigrant" per a les dones per part d'una empresa de camions

Els vehicles de la companyia Platzer porten imatges de dones nues a la cabina i al remolc
25 juliol 2019 19:43h
L'empresa té obert un expedient des del mes de febrer del 2018 a l'Observatori de Publicitat No Sexista de la Generalitat / .PLATZER

CASTELLÓ DE LA PLANA. L'Ajuntament de Vila-real (la Plana Baixa) se suma a la denúncia pública del Grup de Dones d'aquest municipi per la pràctica de publicitat "clarament sexista i denigrant per a la imatge de la dona" per part d'una empresa de transports de nacionalitat austríaca i amb seu a la localitat –Platzer–.

La coordinadora d'Alcaldia i primera tinent d'alcalde, Silvia Gómez, ha manifestat el rebuig de l'equip de govern "a qualsevol mena de masclisme". "Des de l'Ajuntament, a través de la Regidoria d'Igualtat i sempre de la mà de la societat civil, treballem i vetlem per a erradicar aquesta mena de pràctiques, que menyscaben la imatge de les dones", ha assenyalat Gómez, qui ha volgut agrair de manera particular la implicació del Grup de Dones en aquesta tasca.

El govern municipal ha explicat a través d'un comunicat que quan va tindre coneixement de la situació es va posar en contacte amb l'Observatori de Publicitat No Sexista de la Generalitat, que té atribuïda la missió de vetlar per l'erradicació de qualsevol mena de masclisme en la publicitat, on aquesta empresa ja té obert un expedient des del mes de febrer del 2018.

De moment, segons el consistori, i davant la falta de resposta per part de la companyia als requeriments de l'Observatori, s'ha remés la queixa al govern espanyol i a l'austríac, a l'espera de resposta.

"Estem a l'espera que aquest expedient es resolga, però, si la resposta es demora, ens plantegem presentar una proposta per a la seua aprovació com a declaració institucional per a reclamar al govern [espanyol] i a la Generalitat una actuació urgent i l'adopció de mesures cautelars per a acabar amb aquesta pràctica masclista", ha conclòs.

next