El xop de les festes del Palomar es desploma sobre una casa

L'arbre es planta a la plaça de la Verge dels Desemparats el segon cap de setmana de maig i es tomba amb l'ajuda de cordes el quart diumenge del mes
26 maig 2019 16:30h

VALÈNCIA. Aquest cap de setmana acaba una de les festes més importants de la localitat del Palomar i de la comarca de la Vall d'Albaida: les Festes de la Verge dels Desemparats i del Xop. La primera part de la festa, símbol del Palomar, té lloc el segon cap de setmana de maig. Dissabte, després de dinar, el veïnat del poble tala amb destrals i ferramentes de poda un dels exemplars més alts i rectes de la xopada. Després, el porten a muscles fins al poble; amb l'ajuda de cordes, puntals de fusta i pedres es planta l'arbre a la plaça de la Verge dels Desemparats, on segueix com a testimoni de la festa durant dues setmanes.

Una vegada arribat el quart diumenge de maig, el veïnat s'acomiada del xop. Tallant amb una motoserra i amb l'ajuda de maromes, l'arbre es desploma, previsiblement, a terra. L'objectiu és que caiga enmig d'un carrer. Enguany, però, s'ha desviat de la trajectòria prevista i s'ha desplomat sobre una casa i ha causat alguns desperfectes materials, si bé no hi ha hagut cap dany personal.


next