La víctima d'una violació en grup a Manresa declara que la van intimidar amb una pistola

Aquest dilluns a la vesprada s'han convocat concentracions de suport a la víctima en diverses ciutats
8 juliol 2019 17:10h
Segons la testimoni, va haver de jurar i perjurar que no diria res i que s'enduria la víctima a casa seua perquè amenaçaven que "la volien llençar al riu". En la imatge, el lloc on presumptament es van produir els fets. / GEMMA ALEMAN

BARCELONA. La víctima d'un abús sexual a Manresa l'any 2016 ha assegurat que va passar por la nit que es va produir la presumpta violació i que algun dels acusats la va intimidar amb una pistola. 

La menor, que ara té 17 anys, ha declarat aquest dilluns a l'Audiència de Barcelona. En la seua declaració, que s'ha fet a través d'una mampara per a evitar el contacte amb els processats i acompanyada d'una psicòloga, ha confessat que recorda poc de la nit dels fets i que creu que li van posar alguna substància a la beguda. A banda d'ella, també han testificat tres persones més que van assistir a la festa on s'haurien produït els fets.

La jove ha testificat durant prop d'una hora i mitja. Ha reconegut que amb B.A.M.C, qui presumptament va ser el primer a abusar sexualment d'ella i que va instar la resta a fer el mateix, havia mantingut relacions sexuals consentides dies abans. D'aquella nit, ha dit, recorda una primera part però no el desenllaç. Sí que ha dit que a l'inici de la festa, B.A.M.C va intentar penetrar-la amb els dits i que ella es va negar, fet que hauria dut el jove a parar.

Entre els records que té de la nit, ha dit, recorda estar plorant i un dels acusats, Y.J.C., damunt seu però que al mateix lloc hi havia més gent. També que B.A.M.C li va dir que li havia de fer una fel·lació a ell i a un altre, M.P.T. 

La menor ha assegurat que va passar por. "Tenien una pistola", ha dit. A preguntes de la fiscal, que li ha preguntat si la van amenaçar de fer-li mal, ha respost que "amb una pistola no et poden fer res bonic".

La jove ha explicat que l'endemà es va alçar molt desorientada a casa d'una amiga seua, fet que li fa creure que a la beguda li van posar alguna substància. La víctima ha assegurat que va ser aquesta amiga, que ha testificat també aquest dilluns, qui li va explicar pràcticament tota la resta.

"15 minuts cadascun"

Durant la seua declaració, l'amiga ha assegurat que els joves van abusar de la xica. Els joves es trobaven en una casa abandonada. Segons la seua amiga, la víctima va marxar amb B.A.M.C a una d'annexa per pròpia voluntat "perquè estava enamorada d'ell". Al cap d'una estona, ha explicat, va tornar l'acusat i va ensenyar un rellotge i va dir "15 minuts cadascun"; llavors van anar la resta. 

La xica, que hi va anar al cap d'una estona, es va trobar la víctima a terra amb M.P.T. damunt i la resta d'acusats amb els pantalons abaixats. "Me la vaig endur, no duia la part de sota", ha dit.

La testimoni va dir a un dels acusats que tenia la menstruació per por que li feren el mateix. A més, ha assegurat que M.A.R.T li va posar una pistola a la boca i li va dir que si deia alguna cosa "sabia on anaven els meus germans petits a l'escola".

A continuació les dues joves van marxar amb cotxe amb B.A.M.C i M.P.T a casa d'aquest darrer "per por". Allà, li hauria posat el penis a la boca a l'amiga, "que la tenia ja plena d'ampolles", i li haurien dit: "Xupla i empassa". 

Segons la testimoni, va haver de jurar i perjurar que no diria res i que s'enduria la víctima a casa seua perquè amenaçaven que "la volien llençar al riu". "Ella estava molt desorientada, no podia quasi ni caminar", ha afegit.

"Vaig veure una pistola"

En la vista d'aquest dilluns també ha testificat un altre dels testimonis de la festa, que ha afirmat que B.A.M.C li va proposar abusar també de la jove. Segons ha dit, la víctima i B.A.M.C estaven a la casa annexa i, en sortir sol, li va demanar "vols estar amb ella?". Li va respondre que no i llavors, ha afegit, va ser quan va anar a buscar la resta. El primer a entrar, ha dit, va ser W.D.G. Llavors B.A.M.C hauria dit a la resta que tenien 15 minuts.

També ha declarat un altre dels joves presents a la festa i que l'endemà també va rebre amenaces de B.A.M.C. El jove, que ha explicat que va fer-se alguns petons amb la víctima abans que passara res, ha assegurat que no hi era quan van succeir els fets. Sí que ha dit, però, que a la festa va veure M.A.R.T amb una pistola però que en cap moment el van amenaçar.

Queden encara per declarar dos menors presents en la festa; la mare i la tia de la víctima, i quatre agents dels Mossos d'Esquadra.

Concentracions aquesta vesprada

Després de la concentració de suport a la víctima d'aquest dilluns a la porta de l'Audiència, aquesta vesprada n'hi ha de previstes a diferents punts del territori català sota el lema 'Si ens toquen a una, responem'. A Manresa es farà a les 20.00h.

També hi ha una convocatòria a València aquesta vesprada sota el lema '7 violadors i una xica de 14 anys és violació'. Serà a la plaça de l'Ajuntament a partir de les 20.00h.

next