Diari La Veu del País Valencià
El ball de sant Vito presenta ‘El rei Mides i les metamorfosis’

El ball de sant Vito ja ens ha mostrat en diferents ocasions la seua versatilitat i saber fer amb espectacles per als infants i per a tot el públic amb ganes de xalar i gaudir. Ja no sols amb el teatre de carrer, que fou el seu bressol donant-los taules i bagatge, sinó també amb els espectacles d’entaulat, que són capaços d’adaptar tant per a les representacions a l’aire lliure com en escenaris d’interior.

Després de La terra dels Babaus o La família Sangonera, entre altres muntatges, ara estrenen El rei Mides i les metamorfosis. Un espectacle sorprenent i captivador ple de referències a la mitologia mediterrània perfectament contextualitzats per a portar als espectadors per un viatge al món de la fantasia.

Els titelles i el conjunt d’elements creats expressament per a l’obra conformen una escenografia elaborada i cuidada per a fer del conjunt un element atractiu i modulable que s’enreixa perfectament en la simbologia que conté la representació. Destaca, sobretot, l’enginy ideat per a representar el pas del temps, un concepte molt abstracte per als infants que, a través d’aquest invent, quedarà perfectament interioritzat pels més menuts.

La representació, el guió del text i la posada en escena fan un maridatge exquisit on es troben de la mà el mite grec del Rei Mides amb les nostres rondalles valencianes i creen un vincle des dels nostres dies fins al passat multicultural que ens caracteritza. El rei alumne d’Orfeu veu contada la seua història també amb interpretacions musicals marca de la casa i amb sorprenents instruments dissenyats per a l’ocasió. Tot en una acurada i detallada interpretació per a fer veure als infants la importància de saber compartir, cooperar i deixar de banda els egoismes i l’avarícia que al sac fa forat.

Xavi i Manel han treballat de debò per a crear aquest muntatge, que fins i tot ens parla de l’obsolescència i de la necessitat de transformar les nostres vides per a viure en consonància amb un planeta que reclama a crits que mirem la terra, els arbres i la natura amb uns altres ulls. Amb la mirada conscient, respectuosa i coneixedora que sense el nostre medi ambient no hi podem ser.

Els amics i amigues del Ball de sant Vito ja hem gaudit de la seua preestrena mundial, un espectacle que es presentarà el proper dijous 31 de maig a la Mostra de Teatre d’Alcoi i per al qual augurem corones de llorer i anells daurats en forma d’aplaudiments que, de ben segur, els traslladarà el nombrós públic que gaudirà d’aquesta representació.

Comparteix

Icona de pantalla completa