Diari La Veu del País Valencià
L’hora del canvi – anulat
Un any més, l’esquerra independentista valenciana ix als carrers de la nostra capital per a mobilitzar a tots aquells d’esperit reivindicatiu i animar-los a participar en la propera Diada Nacional del 25 d’abril, celebrada enguany el 23 d’abril, pels carrers de València.

L’acte en qüestió s’ha celebrat enfront de les Torres de Serrans, símbol destacat de la nostra ciutat, i ha consistit en una celebració amb gran esperit de lluita en què han participat destacats sectors de l’esquerra independentista, com el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, la CUP, Endavant-OSAN i la COS Països Catalans, que ha tancat la roda de premsa

Aquesta Diada és la Diada del canvi després de 24 anys de govern popular, durant els quals els sectors populars s’han vist afectats per les diverses retallades en la nostra llengua i per les pèssimes condicions en què ha deixat l’educació. Ara, el SEPC treballa amb gran èmfasi a les universitats d’arran dels Països Catalans.

Aquests van ser els primers que van tenir el torn de paraula. Els membres del SEPC són una organització juvenil que deixa clar que els efectes i les problemàtiques provocades per les tries electorals les patiran ells en un futur, pel que manifesten obertament una desobediència contra les imposicions de l’Estat espanyol.

La CUP, una formació política minoritària als territoris valencians, però, esperem, amb una gran projecció al País Valencià, se suma a aquesta reivindicació. Les darreres eleccions han deixat els primers diputats de la formació anticapitalista al País Valencià. Des de la CUP volen aires nous al país i critiquen la falta d’actes que hi ha en els drets socials i nacionals, on s’aixeca molta paraula però es veuen poques reaccions enfront d’aquest conflicte nacional i social.

Tant el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans com la CUP, Endavant-OSAN i la COS animen tothom a participar en la manifestació prèvia al concert organitzat per Acció Cultural del País Valencià. Finalitzat l’acte, les formacions independentistes valencianes han desplegat una estelada, bandera representativa de totes les formacions, al portal de Serrans, malauradament, amb presència de la policia espanyola, però sense cap incidència destacable.

Comparteix

Icona de pantalla completa