Uns dies després de publicar l’article sobre Vicent Alabort Cuquerella, “Amb 400 euros no es pot viure”, m’escriu un familiar seu dient-me que em retracte del que he escrit perquè la informació que he donat sobre la seua mort no són certes, considera que abans de publicar aquell article d’opinió hauria d’haver demanat permís i preguntar-li a la família per a publicar “coses privades”, perquè a ell li agradava eixir al camp i m’acusaven d’haver fet patir encara més la seua família, que prou ha patit per la seua mort.

No entenc què és el que he escrit que no es correspon amb la realitat però em retracte de tot l’article, si he ofés algú retire tot el que he escrit i demane excuses; em vaig confondre i Vicent Alabort potser no va viure al carrer Argent quan ell i jo érem uns infants, potser m’he confós del tot i no ens coneixíem de res, potser era una altra persona la que jo vaig veure al parc de l’Ortisa de Benigànim i vaig parlar sobre la reducció del temps d’indemmització. Segurament, si era Vicent, em vaig confondre i ho vaig malinterpretar del tot.

Evidentment, a l’article dic que li agradava anar a la muntanya, a fer espàrrecs, esclatasangs i bolets com a hobby perquè li agradava, perquè volia, perquè li abellia, però potser em vaig equivocar i era una altra persona, perquè jo, després d’haver-me’n anat d’aquest poble als quinze anys, no m’enrecorde de tota la gent d’un poble de més de 6.000 habitants, confonc les cares i els noms, se’m van esborrant, se’m difuminen… Per tant és possible que m’haja confós del tot, demane disculpes a la seua família i sent moltíssim haver-me equivocat en alguna cosa, em reconec molt fal·lible i mai he pensat que tinc cap tipus d’infal·libilitat. Demane excuses perquè en cap moment he volgut ofendre ningú i em sembla que si es sap llegir atentament la meua intenció és denunciar el que cobren les persones aturades i l’article està escrit amb respecte, afecte i estima cap a l’amic Vicent, que potser era una altra persona distinta a la que jo vaig conèixer, saludar i parlar. El que tinc clar és que jo no he fet res perquè caiguera al pou i morira. No em sent culpable ni responsable de la seua, cosa que lamente molt i done el meu condol a la seua família i amics.

És possible que m’haja equivocat perquè després dels quinze anys que tenia jo quan me’n vaig anar a viure fora d’aquest poble, he passat a Benigànim molt poc de temps i realment no relacione tots els noms i les cares. Demane excuses i evidentment no tornaria a escriure aquell desgraciat article ni sota tortures, tot i que pense que és fonamental la llibertat d’expressió per escriure sobre qualsevol cosa, posem per cas, un accident mortal desgraciat, és sagrada i em sembla que no he dit res ofensiu sobre Vicent. En un article d’opinió pots elaborar hipòtesis, conjuntures o tesis, des de l’emocionalitat, sense que hages de demostrar fefaentment tot el que hom diu, perquè és tracta d’un article d’opinió, però si a algú de la seua família, incomprensiblement, li resulta ofensiu, doncs retire tot el que he dit i no tornaré a dir res més d’aquest lamentable afer.

Plataforma pel Dret a Decidir
Membre de la Plataforma pel Dret a Decidir

Comparteix

Icona de pantalla completa