Diari La Veu del País Valencià
Feliç aniversari a ‘La Veu del País Valencià’
Després d’assistir estupefactes al desastrós tancament i inici de la liquidació del mitjà de comunicació més emblemàtic per als valencians, pel seu concepte i simbologia més que per la seua trajectòria informativa, és reconfortant poder assistir també a aquest primer aniversari de la creació d’un altre important mitjà de comunicació que ha portat frescor al nostre grapejat panorama informatiu.

És el cas de “La Veu del País Valencià”, diari digital que va nàixer per a cobrir un espai de silenci i de manipulació informativa que impedia que s’alçara la veu d’aquells veritablement interessats en la difusió de l’autèntica identitat del poble valencià, començant per la seua denominació i llengua vehicular, per a donar cabuda a manifestacions que per la seua especial postura crítica amb l’actual govern de la Generalitat Valenciana, han estat ignorades i silenciades des d’altres emissors informatius.

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) va assistir, fa un any, al naixement d’aquest projecte amb l’esperança que fóra el que realment creiem que ha estat, una finestra oberta per a la difusió dels problemes i inquietuds del nostre moviment associatiu, en la nostra llengua, i amb un tarannà plural i participatiu, per la qual cosa agraïm a tot el seu equip l’oportunitat que ens han donat per participar activament en el desenvolupament d’aquest projecte.

D’altra banda, sempre conscients del nostre paper en la societat civil, ja en el mes de març de 1976 la Junta Directiva de la llavors Federació Regional Valenciana de Societats Musicals, reunida en sessió plenària, acordava dirigir una carta al Rei D. Juan Carlos sol·licitant un règim especial autonòmic per al País Valencià, ja que el nostre col·lectiu solament trobaria solucions adequades en un marc de decisió genuïnament valencià.

Actualment, davant el procés de demolició del nostre autogovern, ja intervingut pel govern central a causa de la pèssima gestió autonòmica, de la sibilina recentralització que están duent a terme des de Madrid, tancant, dilapidant o malvenent els actius que en un altre temps van configurar el somni boig d’un president allunyat de la realitat del seu poble, hem de dir que les societats musicals ni es tanquen ni estan en venda i que, després de més de dos-cents anys de vida seguirem capitalitzant i portant la cultura a tots els racons del nostre territori.

Així, continuarem lluitant per la música i la cultura, la llibertat d’expressió i la dignitat dels valencians i valencianes, com entitat de la societat civil, potenciant al nostre moviment associatiu com el primer agent cultural del nostre poble, que ho som. Esperem que “La Veu del País Valencià” ens seguisca ajudant en aquesta tasca.

Moltes felicitats, ànim i endavant.

Comparteix

Icona de pantalla completa