Diari La Veu del País Valencià
30 d’anys de l’EMT de Silla amb Music Hall
L’any 1985 Ramon Moreno, Amparo Pedregal i Enrique Herreras crearen la primera escola municipal de teatre de tot el País Valencià. Per ella han passat actors reconeguts com Enric Juezas, Carme Juan, José Carlos Soto (Engrata Teatre), Lara Sanchís, Maria Almudéver, Manuel Maestro o Pau Blanco, a més de professionals que han begut de la formació de l’EMT de Silla per continuar la tasca pedagògica i formativa actoral mitjançant la creació d’escoles municipals de teatre com són Xema Palanca (Aldaia), Carles Royo (Sueca) o Elsa Tronchoni (Picassent).
L’EMT de Silla ha recollit diversos premis al llarg de la seua trajectòria: el Premi Narcís Blanc de l’Associació d’Actors i Actrius del País Valencià a la llavor de les EMT(1991), el Premi Micalet de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana (1999) o el Premi Porrot d’Honor a la Activitat Cívica concedit per l’Ajuntament de Silla (2004). Cal afegir que és la companyia que més guardons ha obtingut al prestigiós Vila de Mislata amb un total de 27 premis en 10 muntatges diferents. Entre molts mèrits i reconeixements que acumula és important destacar que fou la primera companyia valenciana a representar un text d’Eduardo de Filippo (Questi fantasmi, 1990) i que mai ha repetit gènere ni temàtica en l’assortit d’espectacles que ha posat en escena al llarg de tot aquest temps.

Fer anys sempre és motiu de celebració i fer-ne 30, una satisfacció enorme. Enguany l’Escola Municipal de Teatre de Silla arriba a aquesta xifra i ho fa amb l’espectacle Le Paradis Blau, una peça teatral que ret homenatge al món del Music Hall i que ha tingut la col·laboració d’alguns dels integrants de la cèlebre sala Belle Époque de València com Annie Tebar, Carmen Cardo, Luis Llamas o Pascal Peris dirigida per Miguel Brass entre els anys 80 i 90. Amb un espectacle descarat, musical, farcit d’acudits, plomes, maquillatge i purpurina la vintena d’alumnes d’aquest curs tractarà que l’auditori no s’oblide fàcilment de Le Paradis Blau, una sala creada per a l’ocasió ubicada al Teatre de la Plaça de Silla.

Deia Marcel Marceau que “la base de la creació parteix de la necessitat d’estimar, de compartir, de comunicar, i és per això que hem creat el teatre”. Afortunadament, comptem al panorama valencià amb els nostres “Marcel Marceu” particulars i entre ells destaquen Ramon Moreno i Amparo Pedregal el quals continuen portant el timó d’aquesta escola per omplir els auditoris de ficció escènica, d’entreteniment, de reflexió i, sobretot, de vida.

Comparteix

Icona de pantalla completa