Diari La Veu del País Valencià
Les gavines blaves i les estratègies
Hi ha una espècie de gavina anomenada ‘Argéntea Europea’, hàbil com ella soles, la qual menja qualsevol cosa a banda de peixos, fins i tot animalets de la seua espècie. Això li ha reportat que, a hores d’ara, siga la més pròspera i abundat a les nostres costes, a causa de les nombroses deixalles que hi romanen.

Explicaria això, metafòricament és clar, el logotip de cert partit polític aclaparador del poder a l’Estat, el qual venim sofrint des del mateix moment que el va obtindre; l’estem patint, i sobretot, els més febles. Cas a banda, el sofriment d’aquesta genuflexa autonomía, Déu vulga que per poc de temps, en la qual es creien més rics que Rothschild.

Així que posant en marxa el vaixell de les reformes l’aclaparador xafa l’accelerador, remou cel, terra i mar per tal d’alimentar-se i deixar a banda tots els que no són de la seua espècie, fins i tot els que no li convenen de la pròpia (el tresorer ja ha anat a la carcer). Ja veurem com acaba tot açò.

Fent cas omís d’allò que formalment es va comprometre, el programa electoral posem per cas, molts pensem que hauria de considerar-se delicte de frau, ja que toca absolutament tots els temes possibles, ja foren reformables o no i amb una estratègia de divisió de la societat. Estan duent a terme els seus propòsits, que no són altres que els postulats ideològics neoliberals, perdo ‘neolibertins’.

Aquesta estratègia potser acabe com el ball de Torrent, doncs l’afany per a dur-la a terme, cost polític estudiat i assumit, enquestes per terra, potser no alcen el vol; primerament pels dubtes respecte el finançament de la bandada i desprès pel fracàs de la tàctica per a dur-la a terme, que els ha reportat divisió interna encetada per la rama més reaccionària i més voraç, ja sabem que són els gavinots, encapçalada pel ‘napoleonet’ i la seua vocifera ‘rateta presumida’.

Així que davant de tot açò, quan més aviat millor, els guardacostes dispersos per tot arreu, haurien primerament d’aclarir-se, omplir el dipòsits de carburants i bagatges, fer-se a la mar amb una estratègia clara per a netejar i reciclar les deixalles i no donar peu que s’amuntonen i siguen aprofitades per aquesta classe de depredadors.

Comparteix

Icona de pantalla completa