El vent podria superar els 90 quilòmetres per hora a l'interior de la demarcació de València

El Centre de Coordinació d'Emergències ha activat la preemergència nivell taronja pels forts vents i fenòmens costaners al litoral
3 novembre 2019 10:49h
El Centre de Coordinació d'Emergències ha establit la premergència nivell taronja per fenòmens costaners en el litoral. / DLV

VALÈNCIA (EP). L'interior de la demarcació de València –les comarques de la Vall de Cofrents, la Canal de Navarrés, la Costera i la Vall d'Albaida– està en preemergència taronja aquest diumenge per vents que poden superar els 90 quilòmetres per hora. Els vents també afectaran les demarcacions de Castelló i Alacant. A més, poden registrar-se pluges febles i el litoral també està en avís taronja per fenòmens costaners, segons la predicció de l'Aemet.

Aquest diumenge bufarà un vent de l'oest i nord-oest que anirà de moderat a fort, amb ratxes molt fortes a Alacant, l'interior de València i Castelló durant les hores centrals del dia. El cel estarà nuvolós i no es descarta alguna precipitació feble al matí.

Per tot això, el Centre de Coordinació d'Emergències ha establit la preemergència nivell taronja per fenòmens costaners en el litoral. També ha activat el nivell taronja per vents a l'interior de la demarcació de València. A més, el risc d'incendis forestals és elevat a les comarques de l'interior de València i part de Castelló.

Segons l'Aemet, també es preveu un descens de les temperatures. A Morella (els Ports), el mercuri baixarà fins als huit graus i no superarà els 16, mentre que a Requena (la Plana d'Utiel) oscil·larà entre els 10 i 19 graus. València preveu una mínima de 17 graus; Alacant, de 16, i Castelló, de 15.

Així, les màximes més elevades seran de 26 graus a València, Dénia i Alacant, enfront dels 28 i 29 graus que s'han registrat en els últims dies. Els termòmetres arribaran als 25 graus a Castelló, Gandia (la Safor), la Vall d'Uixó (la Plana Baixa) i Elx (el Baix Vinalopó).

next