Veïns i col·lectius de Benimaclet es manifesten contra el PAI i demanen un barri "sense especulació"

La promotora immobiliària Metrovacesa preveu construir 1.345 habitatges d'obra nova
17 febrer 2019 17:35h
Els manifestants al·leguen raons ecològiques, socials, patrimonials i econòmiques per a la paralització del PAI. / EFE

VALÈNCIA. Veïns i col·lectius del barri de Benimaclet, a València, s'han manifestat aquest diumenge per a reclamar la paralització del PAI projectat en el barri i reivindicar "un barri sostenible i sense especulació". Fonts de la Plataforma Cuidem Benimaclet, organitzadora de la protesta, ha informat que han sigut més de 3.000 persones les que s'han participat en la mobilització, a la qual s'han adherit més d'un centenar d'associacions, col·lectius, comerços i negocis del barri.

La promotora immobiliària Metrovacesa preveu dotar el barri de Benimaclet de 1.345 habitatges d'obres noves, incloent-hi torres que podrien arribar a les trenta plantes, amb una inversió estimada de 280 milions d'euros.

"Tenim raons ecològiques, socials, patrimonials i econòmiques per a la paralització del PAI", segons fonts de la plataforma, que han afegit que volen viure en un barri "digne, sense expulsions de veïns, amb serveis públics suficients, que conserve el patrimoni històric i reforce el seu vincle amb l'horta".

Segons les fonts, aquesta "demostració de força" hauria d'obligar l'ajuntament i el Consell a posicionar-se i a repensar el model urbanístic que està executant, bastant allunyat de les tesis plantejades al Pacte del Botànic en relació al model territorial i de paisatge".

La manifestació ha transcorregut en un ambient lúdic i reivindicatiu i la plataforma Cuidem Benimaclet ha preparat uns edificis de cartó parodiant les "immenses torres de vivendes que ha projectat Metrovacesa en el disseny del PAI". A més, s'han realitzat diverses accions reivindicatives al llarg de la marxa per a denunciar l'"asfíxia que suposaria la construcció d'aquestos megaedificis".

Al final de la manifestació s'ha instal·lat un punt d'informació on s'ha presentat el treball que s'està fent des de la plataforma per a dissenyar una alternativa al PAI de Metrovacesa. 

La marxa ha conclòs en la plaça de Benimaclet, on tres representants de la plataforma han llegit el manifest 'Parem el PAI. Per un barri sostenible i sense especulació', en el qual han esgrimit les raons per les quals s'oposen a aquest projecte. Segons han afirmat, l'execució del PAI "en cap cas significa la millora dels serveis públics al barri perquè no és l'administració municipal la que s'ha de fer càrrec d'aquestes dotacions".

També s'ha reclamat que els veïns puguen continuar vivint "en un barri amb essència de poble, on les persones puguen viure dignament en habitatges assequibles i disposant de les dotacions necessàries"."Un Benimaclet que mantinga el seu patrimoni històric, reforce la seua connexió amb l'horta i es construïsca sota premisses de sostenibilitat, igualtat, justícia social i respecte al veïnat", han afirmat.

next