El veïnat del barri de Natzaret de València reclama que el solar del Parc de Desembocadura siga una zona verda

L'associació demana a l'Autoritat Portuària que renuncie a construir més edificis i un aparcament per a vehicles en aquesta zona
11 setembre 2019 17:37h
L'Ajuntament ha habilitat un jardí provisional situat en una superfície de 6.000 metres quadrats que s'integrararà en el futur parc. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. Representants de l'Associació de Veïns i Veïnes de Natzaret s'han reunit aquest dimecres amb el regidor d'Ecologia Urbana i vicealcalde, Sergi Campillo, per a abordar els projectes que l'Ajuntament està desenvolupant en aquest barri. En concret, els veïns han traslladat al regidor la seua intenció que el Parc de Desembocadura "tinga una desembocadura oberta al mar" i que "tota la superfície del solar siga per a zona verda".

Així mateix, els representants de l'associació han instat l'Autoritat Portuària de València que "renuncie a construir ací quatre edificacions i un accés per a vehicles dins del parc". "Reivindiquem que tot siga zona verda sense cap limitació d'aquest tipus", han indicat des del veïnat del barri. A més, han sol·licitat a la Fundació Esportiva Municipal que "complete tot el que falta" per a integrar àrees de jocs infantils en aquesta zona.

Per part seua, Campillo ha avançat a l'associació que el dissabte 26 d'octubre a les 10 hores es convocarà tot el veïnat a participar en una plantació popular d'arbres "per a fer aquesta zona més verda i amable als usuaris", segons ha informat el consistori en un comunicat.

De moment, l'Ajuntament ha habilitat un jardí provisional situat en una superfície de 6.000 metres quadrats en les antigues instal·lacions de la fàbrica Moyresa-Bunge; després, aquest jardí s'integrarà en el futur parc. La zona compta amb diversos espais per a esdeveniments i usos col·lectius, i ara se sumarà aquesta nova zona verda, que "s'aconseguirà amb la participació dels veïns i veïnes amb aquesta iniciativa de plantació popular".

En aquest sentit, el regidor ha destacat que s'estudiarà la possibilitat d'integrar una zona de jocs infantils, i ha insistit que "l'Ajuntament atén les demandes de la ciutadania" i que s'intentaran anar cobrint totes les propostes veïnals possibles.

next