Una altra alqueria pròxima al Forn de Barraca, víctima de les obres d'ampliació de la V-21

El veïnat denuncia que els operaris han aprofitat per a retirar el material d'una edificació també pròxima a la carretera
20 setembre 2019 14:06h
Les obres d'ampliació de la carretera suposen la destrucció de 60.000 metres quadrats d'horta protegida. / TWITTER @DATXUPERIS

VALÈNCIA. Els treballs per a enderrocar una altra de les edificacions afectades per les obres d'ampliació de la V-21 han començat aquest matí. Es tracta de l'alqueria Bayarri, una construcció pròxima al Forn de Barraca que els operaris han tractat de derruir en els últims dies. Després que activistes i col·lectius veïnals es concentraren des del passat dimarts a la nit en les proximitats d'aquest edifici centenari, ara els tècnics han preferit començar a enderrocar l'altra alqueria, situada al sud del forn de pa.

Ara, els operaris de l'empresa encarregada d'aquests treballs han procedit a retirar material d'aquesta altra alqueria per a començar el seu enderrocament. Aquest és el tercer edifici –junt amb els dos del Forn de Barraca– que estava previst que anara a ser assolit en els últims dies.

El veïnat, que s'ha concentrat davant de l'alqueria Bayarri aquest matí amb una pancarta amb el lema 'Ni ampliació V-21, ni PGE Alboraia', explica que allí ara mateixa no es pot fer resistència.

Pel que fa al Forn de Barraca, a l'interior de l'edifici encara queden materials antics que han de ser retirats abans de derruir-la. En concret, són dipòsits i sostre de fibrociment que conté amiant contaminant. A més, segons expliquen els activistes a la zona, també caldria desconnectar l'edifici de la xarxa elèctrica abans de començar l'enderrocament, per la qualcosa podria allargar-se durant uns dies.

Les obres d'ampliació de la carretera suposen la destrucció de 60.000 metres quadrats d'horta protegida l'enderrocament de les alqueries que encara resisteixen en els terrenys de cultiu. Segons un estudi del 2017 encarregat per la plataforma Per l'Horta i elaborat per l'enginyera Nel·la Saborit, no cal un tercer carril en la V-21 per a superar la suposada congestió de la carretera.

next