El veïnat denuncia que l'Ajuntament no dona "solucions reals" als residents de l'edifici del carrer de Caixers 

La plataforma Veïnat en Perill d'Extinció assegura que les declaracions de Ribó i Gómez són merament propagandístiques i partidistes, ja que des del consistori en cap moment s'han posat en contacte amb ells 
8 octubre 2019 11:38h
Els veïns del carrer de Caixers número 2 va denunciar el passat dilluns que es veuran obligats a deixar les seues cases una vegada finalitze el contracte de lloguer que tenen actualment. / TWITTER VEÏNAT EN PERILL D'EXTINCIÓ

VALÈNCIA. La plataforma Veïnat en Perill d'Extinció ha denunciat que les declaracions de l'alcalde de València, Joan Ribó, i de la vicealcaldessa, Sandra Gómez, sobre la situació de l'edifici del carrer de Caixers número 2, a més "d'insuficients", estan allunyades de la realitat. Des del col·lectiu asseguren que l'Ajuntament no està donant solucions reals als residents, que seran expulsats de l'edifici després que aquest haja sigut comprat per una societat d'inversió

El col·lectiu ha denunciat la situació en un comunicat difós aquest dimarts a través de les xarxes socials. El veïnat d'aquest immoble va denunciar el passat dilluns que es veurà obligat a deixar les seues cases una vegada finalitze el contracte de lloguer que tenen actualment.

Sobre aquesta situació es pronunciaven Gómez i Ribó la setmana passada, que asseguraven que aquesta compra no implicava que anara a canviar-se l'ús residencial actual de l'edifici. L'alcalde de València assegurava que la problemàtica de Ciutat Vella no era nova, però que des de l'Ajuntament no es permetria que les que les empreses que aterraren al barri es dedicaren a instaurar apartaments turístics. 

Cap reunió amb el col·lectiu 

No obstant això, des de la plataforma asseguren que, tot i que sobre el paper no es canvie l'ús de l'edifici, això no ofereix les garanties per a assegurar qeue l'edifici es mantinga realment per a l'ús residencial. Per aquesta raó, denuncien que les afirmacions de Ribó i Gómez estan allunyades de la realitat del que ocorre al barri i que el veïnat continua en una situació d'emergència. "Suposant que es mantinguera l'ús residencial, l'operació especulativa del carrer de Caixers resultarà en uns lloguers inassequibles per als residents actuals", critiquen.  

Una de les qüestions que també reclamen és que, tot i que tant l'alcalde com la vicealcaldessa s'han pronunciat sobre la situació de l'immoble, cap d'ells s'ha posat en contacte amb el veïnat afectat per a oferir solucions als inquilins. És per això que des de Veïnat en Perill d'Extinció asseguren que des del l'Ajuntament, més que oferir alternatives reals, només realitzen declaracions partidistes i propagandistes. 

De fet, el que demanen des de la plataforma és que l'empresa els renove els lloguers a un preu assequible o bé que l'Ajuntament adquirisca l'immoble per a poder incorporar-lo al parc públic d'habitatge. 

La plataforma finalitza agraint el suport que ha rebut durant aquests dies. "Estem segurs que aquesta és una batalla digna de tota la ciutat per a garantir la vida digna dels habitants", conclou. 

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next