Valls carrega contra l'estratègia de Cs a Catalunya de "com pitjor, millor" i critica els pactes amb la ultradreta

El regidor de Barcelona pel Canvi pensa que l'estratègia de Rivera és generar "tensió i conflicte sense proposar cap alternativa", i que això "no porta enlloc"
19 juny 2019 12:30h
Valls continuarà com a regidor per a exercir "una oposició modesta". / ACN

VALÈNCIA. La relació entre Manuel Valls i Ciutadans està definitivament trencada. Sembla que ni l'un ni l'altre sabien en qui dipositaven la seua confiança quan el partit d'Albert Rivera va escollir l'exministre francés per a encapçalar la candidatura de Barcelona pel Canvi, la plataforma que es presentava en coalició amb Cs a la capital catalana. Aquest dimecres, Valls s'ha mostrat molt dur contra el partit criticant la seua estratègia "equivocada i perillosa" del "com pitjor, millor". 

"L'estratègia del 'com pitjor, millor' és una estratègia equivocada que ha deixat orfes totes les persones que el 21D del 2017 van atorgar la seua confiança al missatge de coratge d'Inés Arrimadas. No. Com pitjor, pitjor", ha assegurat. 

Valls, que continuarà en el seu càrrec com a regidor per a exercir "una oposició modesta", ha definit aquesta estratègia com una via de generar "tensió i conflicte sense proposar cap alternativa", la qual cosa "no porta enlloc". A aquest respecte, també ha defensat que "el nacionalisme cal combatre'l a Barcelona, a Espanya i a Europa" i que "el constitucionalisme necessita una estratègia" que, a hores d'ara, no existeix. D'aquesta manera, ha defensat la decisió de cedir els seus vots per a fer alcaldessa Ada Colau. 

A més a més, també s'ha mostrat desenganyat d'haver pensar que Ciutadans "era un partit liberal, progressista, europeista i centrat", i ha lamentat que ara "pacte amb una formació reaccionària i antieuropea", en referència a Vox. "No val a amagar-se darrere del PP; cadascú és responsable dels seus actes", hi ha afegit. 

Les crítiques de Valls se sumen a les que el partit d'Albert Rivera ha rebut durant les últimes setmanes per la seua estratègia a Barcelona i la seua política de pactes amb l'extrema dreta per part de diverses personalitats, entre elles el representant dels liberals a Europa, el president francès Emmanuel Macron; la d'un dels fundadors de la formació, Francesc de Carreras, o la de l'exassessor econòmic del partit, Manuel Conthe.

D'altra banda, la ara número 1 de Cs a l'Ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, s'ha limitat a criticar que "Valls va prendre la decisió de votar Ada Colau de forma unilateral i sense informar el partit del que faria", cosa en la qual situa "l'origen de la ruptura".

next