Valenciaport preveu duplicar el seu transport ferroviari en els propers cinc anys 

L'Autoritat Portuària de València gestiona el transit de 1.000 trens des que té la competència
15 octubre 2019 17:55h
Actualment, el 8% dels contenidors d'importació i exportació que passen pel port de València es mouen en ferrocarril. / EFE

VALÈNCIA. L'Autoritat Portuària de València (APV) s'ha marcat com a objectiu duplicar el seu trànsit ferroviari en els pròxims cinc anys. Així ho ha assenyalat Néstor Martínez, director d'explotació de l'APV, en l'acte commemoratiu del tren número 1.000 gestionat directament per la institució portuària. Aquesta xifra s'ha aconseguit en els primers 100 dies des que l'APV assumira els serveis de gestió de la circulació ferroviària a l'interior del port.

"Hui és un dia important perquè suposa la culminació d'un procés al qual hem assistit en els últims anys, el de la liberalització de la gestió ferroviària, que ens ha permés donar-li un impuls molt important a aquest tipus de trànsits", ha assenyalat Néstor Martínez.

 "La liberalització d'aquest servei va suposar una aposta molt decidida per part de l'Autoritat Portuària de València per incrementar aquest trànsit per dues raons fonamentals: la primera d'elles, la versatilitat d'aquest trànsit per als nostres clients, i la segona, la reducció del nivell de contaminació enfront d'un altre tipus de transport. Per a poder assumir aquest trànsit hem format personal propi i, en l'actualitat, ja treballen 10 persones en aquest nou servei".

Tal com ha explicat el director d'explotació de l'APV, en els últims cinc anys, Valenciaport ha duplicat el seu trànsit ferroviari. En concret, el 2013, el port de València va manipular 990.000 tones amb tren, xifra que s'eleva fins als 1,82 milions de tones amb què es va tancar l'exercici 2018, i les previsions per al 2019 són positives amb un total de tones mogudes pròxim als 2 milions. 

"Actualment, el 8% dels contenidors d'importació i exportació que manipulem es mouen en ferrocarril. En els pròxims cinc anys volem tornar a duplicar el trànsit ferroviari i, per a això, estem escometent inversions per a adequar les infraestructures. Prova d'això és la inversió realitzada en la línia València-Saragossa, l'adequació de les vies en la terminal de Cosco per a poder acollir trens de fins a 750 metres de longitud i l'accés ferroviari al port de Sagunt", ha indicat Martínez.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next