La valenciana Estrella Durá substituirà Josep Borrell al parlament europeu 

L'actual ministre espanyol d'Exteriors renuncia a l'acta d'eurodiputat
26 juny 2019 12:16h
El 17 de juny Borrell va ser preguntat sobre quin lloc voldria ocupar a Brussel·les i es va limitar a respondre: "El camp dels desigs és diferent de la realitat". / BLANCA BLAY, ACN

BRUSSEL·LES. El ministre espanyol d'Exteriors en funcions i eurodiputat electe, Josep Borrell, renuncia a l'acta de diputat al Parlament Europeu. Segons informa TVE, Borrell seguirà per ara en les seues funcions com a ministre d'Exteriors, a l'espera de concretar-se quin càrrec ocuparà finalment. 

Borrell va ser el cap de llista del PSOE a les eleccions europees i s'havia especulat sobre les possibilitats que el partit el proposara per a algun alt càrrec a la Unió Europea, com ara el de comissari europeu.

La renúncia a l'acta es fa en plenes negociacions sobre el repartiment dels alts càrrecs entre les principals famílies polítiques i quan només queden uns dies perquè el nou Parlament Europeu es constituïsca a Estrasburg el pròxim 2 de juliol.

El 17 de juny Borrell va ser preguntat sobre quin lloc voldria ocupar a Brussel·les i es va limitar a respondre: "El camp dels desigs és diferent de la realitat".  El ministre espanyol atendrà els mitjans aquesta vesprada al Parlament Europeu. 

La vacant que ha deixat Josep Borrell al Parlament Europeu l'ocuparà la valenciana Estrella Durá, qui figurava en el 21é lloc de la llista amb la qual el PSOE es va presentar a les eleccions europees. En les eleccions, els socialistes van obtindre 20 escons i Durá es va quedar a les portes.

Estrella Durá Ferrandis és doctora en Psicologia per la Universitat de València, està especialitzada en Psicologia Clínica i actualment exerceix com a catedràtica del Departament de Personalitat, Avaluació i Tractaments Psicològics de la universitat, segons han informat fonts del PSPV.

next