Diari La Veu del País Valencià
València vol ser capital internacional de la música aprofitant l’activitat cultural de la ciutat

VALÈNCIA. A València hi ha una quantitat immensa d’activat musical. Històricament n’hi ha hagut, però, també és cert que durant anys, cadascú ha fet la guerra pel seu compte. La llista d’esdeveniments musicals és tan llarga com diversa. La capital valenciana acull diversos conservatoris, la seu europea de la Berklee –l’única fora de Boston amb què compta la universitat nord-americana–, desenes d’agrupacions musicals des de bandes fins a corals, suma festivals de tota mena des de la clàssica fins al pop i té “dos temples” a l’antic llit del Túria com són el Palau de la Música i el Palau de les Arts, com els ha qualificat aquest dilluns l’alcalde de València, Joan Ribó.

Amb aquest ecosistema musical, l’Ajuntament de València vol aconseguir el reconeixement de ciutat internacional de la música, és a dir, ser Music City, la distinció que ja ostenten metròpolis com ara Toronto (Canadà), Melbourne (Austràlia) i Austin (Estats Units). Per això, l’àrea d’economia aplicada a la cultura de la Universitat de València està treballant per a quantificar l’activitat musical de la ciutat, un seguit d’esdeveniments als quals, durant aquesta legislatura s’han afegit els concerts que tenen lloc a la Marina i els que es faran al futur auditori Arena, un nou espai que naixerà al voltant del complex esportiu i d’oci de la Font de Sant Lluís –l’actual seu del València Basket.

Ribó també ha destacat la presència dels músics valencians, pràcticament distribuïts per tot el món, o com la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) aglutina el 50% de les bandes de música de l’Estat. En aquest sentit, la setmana passada va demanar el Princesa d’Astúries per a la FSMCV”, ha recordat Ribó durant la presentació al Palau de la Música d’aquest procés per a aconseguir aquesta marca distintiva internacional que permetrà “dinamitzar econòmicament” la ciutat i implementar l’atractiu turístic a través d’una oferta cultural més ordenada.

“No sempre hem sabut fer de la música la nostra bandera”, ha indicat, al seu torn, la regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música Glòria Tello, qui ha destacat que a la ciutat existeix “matèria primera” en gran quantitat però cal “esprémer-la”. Per això, l’estudi quantitatiu amb què està treballant ja la Universitat de València permetrà als programadors “no solapar-nos” a l’hora d’organitzar l’oferta musical de València i que aquesta al mateix temps es puga “complementar” amb les “necessitats que es detecten”, ha indicat la regidora.

Comparteix

Icona de pantalla completa