València viu la segona nit més calorosa de la seua història

Els termòmetres s'han mantingut en els 30 graus fins a les 3 de la matinada
10 agost 2019 16:22h
Només hi ha un precedent d'una nit tan càlida a València: el 28 de juliol del 2015. / IMATGE D'ARXIU EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La nit d'aquest divendres a dissabte ha sigut especialment càlida al territori valencià. La ciutat de València ha viscut la segona nit més calorosa de la seua història, sense baixar dels 30 graus fins a les 3.00 hores de la matinada, segons ha informat l'Aemet. 

La temperatura mínima durant la nit va ser de 26,7 graus i a les 10 hores d'aquest dissabte la ciutat ha tornat a superar la barrera dels 30ºC.

L'Agència de Meteorologia ha destacat que només hi ha un precedent d'una nit tan càlida a València, el del 28 de juliol del 2015. Aquell dia la mínima va ser superior a la d'aquest dissabte, ja que es va quedar en 27 graus. 

Així mateix, destaca la temperatura mínima registrada durant la nit a Pego (la Marina Alta), on els termòmetres no van baixar dels 29,5 graus. Fins a les 7.50 hores, la temperatura en aquesta localitat va estar per damunt de 30ºC i a les 9.00 hores els va tornar a superar. Només s'ha mantingut una hora per baix dels 30. 

A més, a Miramar (la Safor), la temperatura tampoc ha baixat dels 30 graus fins a les 7.00 hores, A les 9.00 hores d'aquest dissabte ja havia superat novament dita xifra. Una situació pareguda s'ha observat també a l'estació d'Oliva. En general, ha sigut una nit molt càlida en zones planes de la comarca de la Safor. 

A més d'aquests municipis, les temperatures mínimes més elevades de la matinada d'aquest dissabte s'han registrat a Novelda (el Vinalopó Mitjà), amb 27,8 graus; Polinyà de Xúquer (la Ribera Baixa), amb 26,5 graus; Torís (la Ribera Alta), amb 26,1 graus; Xàtiva (la Costera), amb 25,6 graus, i Carcaixent (la Ribera Alta), amb 25,5 graus. 

Augmenta la temperatura del mar 

Segons ha explicat l'Aemet, la temperatura del mar, que supera els 27,5 graus aquest dissabte en les costes de les demarcacions València i Castelló, és un factor que determina que les mínimes hagen sigut tan altes. Aquesta primera setmana d'agost la temperatura superficial del Mediterrani ha augmentat quasi dos graus.

Les mínimes del litoral a l'estiu tenen una correlació molt alta amb la temperatura de l'aigua del mar, segons ha il·lustrat el servei de meteorologia. Les anàlisis des de satèl·lit i a través de models numèrics indiquen que el Mediterrani occidental s'ha calfat més d'un grau en 40 anys.

next