València uneix el centre i el sud de la ciutat amb un nou carril per a bicicletes i patinets

La Regidoria de Mobilitat Sostenible obri el nou eix ciclista que connecta amb els barris de Malilla i en Corts
15 febrer 2019 16:45h
 L'eix compta amb 745 metres i s'estima un trànsit diari no inferior a 1.500 persones amb vehicle. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. L'eix ciclista que connecta de manera directa els barris de Malilla i en Corts i l'Anell Ciclista a través dels carrers de Gibraltar i d'Alacant ja està plenament operatiu. Així ho ha informat aquest divendres el servei de Mobilitat Sostenible, que estima que no menys de 1.500 persones amb bicicleta, patinet o vehicles de mobilitat personal (VMP) circularan diàriament, ja en els primers dies de funcionament, per aquest eix que suposa la connexió des del centre de la ciutat cap al sud i viceversa. 

Segons ha informat el consistori, només en les 12 primeres hores de divendres ja s'havia registrat el pas de 572 vehicles pel nou eix ciclista al carrer d'Alacant. Es tracta d'un eix de 745 metres que, des de Xàtiva fins a la Gran Via de les Germanies, discorre per un carril bici que va segregat sobre calçada, bidireccional i de dos metres i mig d'ample. 

Al carrer de Gibraltar i fins a unir-se amb el carril bici del carrer de les Filipines, l'eix funciona com a ciclocarrer, per la qual cosa s'hi han instal·lat dos reductors de velocitat per a calmar el trànsit rodat i s'hi ha establit el límit de velocitat a 30 km/h.

Cal afegir, a més, que també contempla la connexió amb el carril bici ja existent del carrer de Cuba i, per tant, amb el barri de Russafa. "Hui és un dia molt important perquè milers de veïns i veïnes de Malilla, en Corts i, fins i tot, la Fonteta de Sant Lluís poden per fi desplaçar-se al centre i al revés amb bicicleta, patinet o vehicle de mobilitat personal a través d'un itinerari més segur en el qual han de ser respectats per la resta de vehicles de la via", ha apuntat el regidor Giuseppe Grezzi.

"Estem segurs que esta infraestructura, que no impedeix ningú desplaçar-se com fins ara i amplia la llibertat dels veïns i veïnes per a triar com desplaçar-se de manera que poden optar també per bicicletes o uns altres VMP marcarà un abans i un després en el benestar de milers de persones i en la seua manera de gaudir la ciutat, com ja estan fent les infraestructures que hem anat duent a terme en els últims anys", ha conclòs Grezzi.

next