València treballarà "de la mà" del sector en una "proposta sòlida" per a acollir la gala dels Goya

La regidora Sandra Gómez mantindrà una reunió amb experts i professionals per a preparar la candidatura de la ciutat del Túria
11 febrer 2019 17:30h
Gómez ha dit que s'està "treballant per a consolidar la nostra ciutat com un plató cinematogràfic". Imatge d'arxiu. / PREMIS GOYA 

VALÈNCIA. La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l'Ajuntament de València i presidenta de la Fundació Turisme València, Sandra Gómez, ha destacat la voluntat del consistori de "treballar de la mà del sector audiovisual per a preparar una proposta sòlida que siga capaç de competir amb altres ciutats candidates" a acollir la gala de lliurament dels premis Goya.

En aquest context, l'edil ha anunciat aquest dilluns, a través d'un comunicat, que la setmana que ve mantindrà una reunió amb experts i professionals del sector audiovisual i membres de les acadèmies de cinema valenciana i espanyola amb l'objectiu de treballar sobre la candidatura de València per a acollir una edició de la cerimònia.

Gómez ha explicat que València Film Office ha valorat la possibilitat de postular València com a seu de la gala en pròximes edicions, una iniciativa que l'edil vol "treballar de la mà del sector audiovisual per a preparar una proposta sòlida que siga capaç de competir amb altres ciutats candidates".

"Comptem amb una indústria audiovisual molt potent i creiem que seria una oportunitat per a visibilitzar tot el que el sector està fent en la Comunitat Valenciana", ha ressaltat Sandra Gómez, qui ha assenyalat que des de Turisme València s'està "treballant per a consolidar la nostra ciutat com a un plató cinematogràfic".

Sobre aquest tema, ha detallat que des de la seua creació en 2015, la Film Office ha crescut de manera exponencial fins a aconseguir que el 62% de les consultes que atén sobre projectes audiovisuals es duguen a terme. 

Segons ha precisat, "es tracta d'una aposta per a impulsar la indústria audiovisual valenciana", ja que la gala que entrega els premis més importants del cinema espanyol "seria un aparador excepcional per a reforçar València dins del sector i convertir-la en una destinació de cinema".

"Descentralitzar la cultura"

"Cal descentralitzar la cultura a Espanya, i València ha de tindre un paper important", ha reivindicat Sandra Gómez, qui ha afegit que aquesta iniciativa té com a objectiu "situar València entre les ciutats que puguen optar a acollir la gala quan l'Acadèmia del Cinema decidisca celebrar-la fora de la capital espanyola".

"València compta amb les infraestructures per a poder organitzar aquest tipus d'esdeveniment des del punt de vista del transport, la restauració i la infraestructura hotelera", ha assenyalat la regidora.

La presidenta de la Fundació Turisme València ha insistit que "no es tracta tant de marcar una data sinó de treballar per a presentar una proposta competitiva que compte amb el suport del sector". Així, ha explicat que la setmana que ve es convocaran les primeres reunions de treball per a "donar forma a un projecte que consolidarà València com a punt de referència dins de la indústria audiovisual".

next