Diari La Veu del País Valencià
València signa el conveni per a la creació de l’estació intermodal Font de Sant Lluís

VALÈNCIA. L’alcalde de València, Joan Ribó, ha signat aquest dimecres el conveni de cooperació entre l’Ajuntament de València, el Ministeri de Foment i la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori per a la realització de les aportacions de sòl i financeres necessàries que permetran la creació de la Terminal Intermodal i Logística de València Font de Sant Lluís.

“Aquesta estació ha de ser clau en el desenvolupament de València com a node logístic del Corredor Mediterrani. Serà una peça clau per a la creació d’ocupació a la nostra ciutat i per al desenvolupament econòmic sostenible d’aquesta”, ha assegurat l’alcalde de València.

Segons ha explicat Ribó, “el desenvolupament de la Terminal Intermodal contempla els accessos terrestres que garanteixen l’accessibilitat viària i ferroviària de la terminal a les xarxes generals d’infraestructures de transport, els vials que possibiliten la integració de serveis i la connectivitat entre la nova terminal, la terminal existent, Mercavalència i el Port de València, així com un mòdul per a operacions de càrrega i descàrrega i un centre integrat de servicis”.

L’Ajuntament, el Ministeri de Foment i Ports de l’Estat seran els responsables d’impulsar les actuacions necessàries del projecte. Respecte a les diferents contribucions, ADIF aportarà 38.502 metres quadrats sobre els quals s’alçarà part de la Terminal Intermodal i Logística, així com el finançament per a actualitzar els estudis i projectes, la licitació i la contractació de l’execució de les obres per un import de 8,5 milions d’euros.

Per part de l’Autoritat Portuària de València (APV), es finançarà amb 15 milions d’euros part de les obres, amb càrrec al Fons Financer d’Accessibilitat Terrestre, mentre que la Generalitat aportarà la totalitat dels terrenys ja expropiats i sobre els quals es desenvoluparà la Terminal Intermodal i Logística.

Entre tots dos organismes, l’import màxim total per al finançament de les actuacions corresponents al projecte serà de 23,5 milions d’euros, distribuïts per part d’ADIF en quatre anys (200.000 euros el 2019, 2,3 milions d’euros el 2020 i 3 milions el 2021 i 2022) i de l’APV en cinc anys (3 milions d’euros cada any fins al 2023). Així mateix, amb la finalitat de dur a terme la supervisió i control de la gestió de la terminal, les parts podran crear un òrgan de cooperació.

La comercialització i explotació es farà mitjançant processos de licitació pública gestionats per ADIF. En eixe sentit, per a vetlar pel compliment de les obligacions assumides, es crearà una Comissió de Seguiment formada per dos representants per part de l’Ajuntament, pel Grup Foment, que comptarà amb quatre representants: un del Ministeri de Foment, un d’ADIF, un de Ports de l’Estat i un altre de l’APV; i per part de la Generalitat, dos representants de la Conselleria d’Obres Públiques.

Els membres de la Comissió es reuniran almenys una vegada cada sis mesos, a més de reunions periòdiques quan ho requerisquen els assumptes a tractar o ho sol·licite alguna de les parts.

Comparteix

Icona de pantalla completa