València reprendrà "en breu" les converses per a acollir els Premis Goya del 2021

La intenció és homenatjar Luis García Berlanga en "l'any en què se celebra el centenari del naixement" del director
12 juliol 2019 17:12h
Fonts coneixedores han confirmat a Europa Press que la voluntat de la ciutat de València és reprendre en breu el procés per a albergar la gala en aquesta data. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La ciutat de València espera reprendre "en breu" les converses per a acollir la gala de lliurament dels Premis Goya l'any 2021, data en la qual es complirà el centenari del naixement del director de cinema valencià Luis García Berlanga.

Segons publica El País, l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques ultima les negociacions perquè els premis del cinema espanyol aterren a Màlaga el 2020, i el 2021, si finalment es tanca l'acord, la gran nit del cinema espanyol viatjaria fins a València.

Fonts coneixedores han confirmat a Europa Press que la voluntat de la ciutat de València és reprendre en breu, una vegada es configure l'equip de govern de l'Ajuntament de València, el procés per a albergar la gala en aquesta data.

El mes de febrer passat, l'aleshores regidora de Turisme de l'Ajuntament de València i presidenta de la Fundació Turisme València, Sandra Gómez, va asseverar, després de mantindre una primera reunió amb professionals del sector audiovisual, que existia "un suport rotund a la iniciativa que València es postule com a ciutat per a acollir la gala dels Premis Goya en el futur".

La intenció és optar a la seua 35a edició el 2021, "any en què se celebra el centenari del naixement de Luis García Berlanga, un dels més prestigiosos directors espanyols, nascut a València, cofundador de l'Acadèmia de Cinema i president d'honor des del 1986 fins la 2010", recordava en aquell moment l'edil, que postil·lava que "acollir la gala dels Goya coincidint amb el centenari de Berlanga és un dels millors homenatges que es poden impulsar per a reconéixer, des de la seua ciutat, un dels directors més importants d'Espanya".

next