València es reivindica com una ciutat de places en la Setmana de l'Urbanisme

Sota el lema 'Espai vital', l'Ajuntament prepara des de l'11 fins al 17 de novembre tallers familiars, concerts i sopars a la fresca als barris 
8 novembre 2019 13:53h
La plaça de l'Ajuntament també serà nucli de les activitats programades per a aquesta setmana dedicada a l'urbanisme amable i sostenible. / GOOGLE MAPS

VALÈNCIA. La ciutat de València acull durant la setmana de l'11 al 17 de novembre la segona edició de la Setmana de l'Urbanisme.  Aquest festival a peu de carrer es transforma en un aparador de l'Ajuntament per a reivindicar València com una ciutat de places. Un bon exemple d'aquest model urbanístic són els recents projectes que escometrà el consistori, amb la reurbanització de la plaça de la Reina i la conversió en espai de vianants de la plaça de l'Ajuntament. En aquesta edició del festival, les places més emblemàtiques de la ciutat –algunes d'elles, remodelades recentment– seran les protagonistes de les activitats que prepara el consistori per a tota la família. 

La regidora de Renovació Urbana de l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha presentat aquesta edició del festival per a apostar per la ciutat com un "espai vital" per al veïnat on es desenvolupa la vida pública i les persones es "relacionen". Durant aquesta setmana, la ciutat prepara una vintena d'activitats distribuïdes per tots els barris. 

Una de les novetats d'aquesta edició és que, per primera vegada, la Setmana de l'Urbanisme incorpora l'art urbà. A través de dues vies artístiques: d'una banda, les intervencions efímeres de l'Escola d'Art Superior i Disseny, i, d'altra banda, la instal·lació que il·luminarà durant tota la setmana la plaça del Doctor Llorenç la Flor.  

A aquestes activitats se sumen els sopars a la fresca que tindran lloc en les diferents places de la ciutat. Des de la Regidoria afirmen que moltes d'elles han deixar de ser unes simples rodones per a transformar-se en els "espais vitals" de la ciutat. Gómez ha posat d'exemple les places del Botànic, de Sant Marcel·lí o del Cabanyal, que amb la seua remodelació escenifiquen la voluntat municipal d'un projecte de 'ciutat de places' que ja recollia el pacte del Rialto

La Setmana de l'Urbanisme no només anirà dedicada a l'espai, sinó a les persones: l'Ajuntament reconeixerà diverses personalitats que pel seu compromís amb la ciutat han contribuït a fer de la ciutat un racó més amable per a la vida pública. D'aquesta forma, des de la regidoria de Gómez destaquen la causa de la presidenta de l'associació de veïns del Cabanyal, Pepa Dasí; de la Unió Musical de l'Horta al barri de Sant Marcel·lí, i, finalment, el restaurant de Rojas Clemente per la seua bona disposició en la reurbanització del Botànic. 

Com a epicentre de la vida valenciana, la plaça de l'Ajuntament també serà nucli de les activitats programades per a aquesta setmana dedicada a l'urbanisme amable i sostenible. La 'plaça major' de la ciutat compta amb propostes per a tots els públics: música dedicada a bebés i nens menuts; tallers infantils, i una ruta de l'esmorzar per a tota la família. La nit del dissabte 16 tancarà amb un concert i la presència del DJ. 

Aquesta diversitat d'iniciatives també es completen amb una visita guiada a Sant Vicent de la Roqueta, taules redones, visionat de documentals i activitats relacionades amb el procés de participació de 'Pensem la plaça' de l'Ajuntament. 

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next