València prepara un dispositiu per a evitar inundacions i embossos durant el temporal de pluges

El servei d'Emergències ha elevat l'alerta a nivell taronja per les fortes precipitacions, davant l'arribada de la DANA
26 agost 2019 16:56h
Emergències ha elevat l'alerta a taronja per les fortes precipitacions. / TWITTER GENERALITAT

VALÈNCIA. La Regidoria de Cicle Integral de l'Aigua de l'Ajuntament de València ha posat en marxa l'operatiu previst en el pla de pluges. La ciutat ha reforçat les seues dotacions davant l'alerta de fortes precipitacions decretada per l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE).

Així ho ha explicat la responsable d'aquesta àrea, la regidora Elisa Valía, segons ha assenyalat el consistori en un comunicat, després que el nivell de preemergència haja augmentat a nivell taronja –risc important– per pluges i tempestes a les demarcacions de València i Alacant davant l'arribada de la depressió aïllada en nivells alts (DANA).

La regidora ha destacat que València disposa d'"un dels sistemes millor preparats per a evitar inundacions en les zones més sensibles de la ciutat". Ha afirmat que les brigades ja estan treballant en la neteja d'embornals i en el condicionament de túnels, i ha explicat que les instal·lacions municipals estan "operatives i en vigilància contínua".

Així mateix, s'ha constituït el centre de coordinació municipal per a organitzar els treballs de totes les àrees implicades i les mesures que s'hagen d'adoptar segons evolucione el temporal. Sis brigades estaran preparades per a actuar a la ciutat en aquells punts susceptibles de patir algun tipus d'embós. A més, hi haurà personal qualificat tant en les estacions com en la secció de neteja per a donar resposta immediata a qualsevol problema que poguera sorgir al llarg d'aquest episodi de pluja i així minimitzar l'impacte del temporal sobre la ciutat.

Independentment del que s'especifica en el pla de pluges, es podrà incorporar més personal i mitjans d'altres departaments per a donar suport al dispositiu.

next