València oferirà assessorament per a reduir els plàstics als mercats municipals

Una associació analitza les alternatives sostenibles a l'ús de plàstic i estudia les necessitats de clientela i comerços
25 març 2019 19:20h
L'estudi està previst que finalitze a principis del segon semestre de l'any. / DLV

VALÈNCIA. L'associació valenciana RS+Pimes, amb el suport de la Regidoria de Medi Ambient i Canvi Climàtic de l'Ajuntament de València, ha posat en marxa un estudi per a analitzar les diferents alternatives a l'ús del plàstic en els mercats de la ciutat, així com les necessitats de la clientela i dels llocs de venda pel que fa a l'ús de recipients i bosses.

L'objectiu principal de l'estudi és oferir al consistori un material pràctic per a facilitar la presa de decisions respecte a la introducció de bosses sostenibles en els mercats municipals de València, ha explicat l'Ajuntament en un comunicat.

L'estudi, que està previst que finalitze a principis del segon semestre de l'any, pretén fer "un pas endavant" en la sostenibilitat dels mercats municipals a través de la reducció i eliminació de l'ús de plàstics, ja que a més de la part de conscienciació, l'objectiu principal és oferir alternatives "viables i adaptades" a les necessitats concretes dels mercats.

L'anàlisi abastarà tots els mercats de València i compta amb una part d'investigació i anàlisi i una altra més empírica, amb el llançament del 'Dia de la compra sense plàstics', que consistirà en la realització de tres jornades ludicodivulgatives en diferents mercats de la ciutat. Aquestes tindran lloc en els mercats de Benimàmet (6 abril), Benicalap (18 maig) i Russafa (1 juny), en les quals animaran tant a la clientela com als llocs a evitar l'ús de plàstics.

L'objectiu d'aquesta acció és doble. D'una banda, provar in situ les necessitats de la clientela i els punts de venda i conéixer les principals limitacions; i, per altra, aprofitar l'acció per a conscienciar de la necessitat de reduir la utilització dels plàstics per a protegir el medi ambient.

Per a dinamitzar les jornades està prevista una programació ludicodivulgativa per a tots els públics que comptarà amb espectacles teatrals, tallers i la música del grup Plastic Free Playlist, format per estudiants de l'escola Berklee College de València. 

La base de l'estudi investigarà els antecedents i experiències realitzades fora de València, així com els existents a la ciutat. A més, es farà un estudi comparatiu de les alternatives sostenibles i biodegradables més útils per al tipus de compra que es realitza en els mercats de la ciutat.

next