València prohibirà l'autobús d'HazteOir contra el 8M si els seus missatges suposen un delicte d'odi

L'associació d'extrema dreta ha anunciat que un nou vehicle contra "les lleis de gènere" visitarà diferents ciutats amb motiu del 8M, entre elles València
28 febrer 2019 14:30h
Ribó ha indicat que "València és una ciutat oberta, respectuosa amb la diversitat i que aposta per la igualtat". / HAZTEOIR

VALÈNCIA. Aquest dijous l'associació d'extrema dreta HazteOir ha anunciat que un nou autobús recorrerà les ciutats de tot l'Estat amb les frases '#StopFeminazis. No és violència de gènere, és violència domèstica'. El text continua 'Les lleis de gènere discriminen a l'home' i fa una crida als líders polítics Pablo Casado, Albert Rivera i Santiago Abascal. 

Aquest autobús recorrerà diferents ciutats amb motiu del 8M, Dia Internacional de les Dones, i també té prevista fer una parada a València abans d'acabar el seu recorregut el 8 de març a Madrid. Davant d'aquest anunci, l'alcalde de València, Joan Ribó, ha exposat que "estudiarà si els missatges que pretén llançar aquest vehicle suposen un delicte d'odi, ni més ni menys que contra la meitat de la població: les dones".

Així mateix, Ribó ha indicat que "València és una ciutat oberta, respectuosa amb la diversitat i que aposta per la igualtat. També, per descomptat, amb la igualtat de gènere entre homes i dones". En eixe sentit, el primer edil ha explicat que davant "la bretxa salarial existent i la discriminació que pateixen moltes dones en l'àmbit laboral; amb la violència i l'assetjament que veiem cada dia, i que, fins i tot, arriben al feminicidi, els valencians i valencianes tenim molt clar que un dels reptes de major emergència que tenim per davant és arribar a la igualtat real". 

"Aquells sectors socials molt minoritaris com aquest que qüestionen la violència contra les dones i la desigualtat per raó de gènere es troben absolutament fora de la realitat", ha subratllat Ribó. A més, el primer edil ha expressat que "la societat valenciana entendrà poc que algun partit polític d'ultradreta done suport a aquestes accions i aquests missatges", però que "entendrà menys encara que els partits de la dreta –PP i Ciutadans– banalitzen sobre aquesta qüestió i òbriguen els seus braços per a acollir i arribar a acords amb els ultres".

next