Diari La Veu del País Valencià
València descentralitza les llums de Nadal i advoca per una decoració que siga visible també durant el dia

VALÈNCIA. L’Ajuntament de València ha formalitzat la contractació de la decoració de Nadal d’enguany, que com a novetat principal inclourà la decoració dels carrers de Russafa i de les Barques, reforçant així l’ornamentació de l’entorn de la plaça de l’Ajuntament, i es planteja la inclusió de ‘vitroleds’, una decoració que imita l’efecte de les vidrieres perquè siga visible també durant el dia. En total, s’instal·laran elements ornamentals en més d’una trentena de punts de la ciutat, entre carrers, places i pobles de València, incidint així en la descentralització de la decoració nadalenca, encetada durant el mandat anterior.

La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha destacat que “l’augment de decoració de Nadal dona resposta a les demandes dels veïns i veïnes de València i implica una visió integradora de la ciutat”, i el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha valorat la festa de Nadal a València com una “celebració estratègica de la ciutat, amb una important repercussió social, cultural i econòmica, que es reforça amb la incorporació de la doble sessió de les campanades, la Bústia Reial i les activitats als barris o la nova configuració artística de la Cavalcada de Reis per convertir-la en la que València mereix”.

Els ‘vitroleds’ formaran part de l’ornamentació als carrers de la Pau i de Sant Vicent i també estaran presents a l’arbre de Nadal de la plaça de l’Ajuntament, que enguany presentarà unes tonalitats càlides, perquè es vegen també durant el dia. Segons ha explicat Fuset, es preveu que l’encesa oficial de l’enllumenat nadalenc es faça el pròxim 29 de novembre.

El pressupost total enguany arriba als 121.000 euros, IVA inclòs, al voltant d’un 20% més que l’any passat, quan s’hi van invertir 96.800 euros. Amb aquest increment, el govern municipal tracta de donar resposta a les demandes dels veïns i veïnes arribant a tots els barris, com ha explicat la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario. De fet, s’ha inclòs enguany a la Font d’En Corts on, per petició ciutadana, lluirà un rètol de ‘Bon Nadal’ a la carretera.

Segons la regidora, “València és una ciutat de barris, i la nostra política està encaminada a atendre les demandes del veïnat que històricament han estat oblidades en benefici d’una política centralista i de grans esdeveniments”. Notario ha posat com a exemples d’aquesta nova gestió els pressupostos participatius, la política de mobilitat o la Fira de Juliol, “són accions que impliquen una visió integradora de la ciutat”. “L’objectiu final és que tots els veïns i veïnes disfruten de la mateixa manera en Nadal i, a més, donar suport i dinamitzar els comerços de proximitat”.

En aquesta mateixa línia, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha assenyalat que es manté la descentralització als barris dels últims anys i també es reforça el centre històric per ajudar al xicotet comerç en la seua campanya de vendes més important de l’any.

L’increment en la inversió del servei d’il·luminació ornamental per al Nadal ha sigut constant en els últims 4 anys, des del 2015 quan es van destinar 60.000 euros fins als 80.000 euros, sense IVA, del 2018.

Es preveu la instal·lació de quasi 120 punts decoratius de llum per a la ciutat que inclou des d’arbres de Nadal, rètols, arcs, la il·luminació del Betlem, entre d’altres, en més d’una trentena de carrers, places i pobles de València, que suposen elements d’atracció per complementar la resta de propostes lúdiques i dinamitzar els carrers i places de València durant aquestes festes. Tot això, seguint criteris de sostenibilitat i amb la implantació de noves tecnologies que equilibre el menor consum energètic i un alt valor estètic, segons consta en les condicions del contracte.

A més, per tal d’accentuar la il·luminació de la plaça de l’Ajuntament pretén col·locar elements decoratius al principi dels carrers que donen a la plaça que són: carrer de la Sang, Periodista Azzati, de Llòria, Barques, Marqués de Sotelo, Russafa, Ribera, Correus, En Llop, Barcelonina, Cotanda i María Cristina.

Comparteix

Icona de pantalla completa