València ret homenatge a Stephen Hawking en la cita més important sobre relativitat general i gravitació

Dos congressos respondran del 8 al 12 de juliol molts dels interrogants que el físic britànic va deixar sense resoldre
4 juliol 2019 13:10h
El congrés GR22 and Amaldi13 donarà resposta a molts dels interrogants plantejats per Stephen Hawking i inclou una taula redona sobre dones en la ciència. / EFE

VALÈNCIA. València acull del 8 al 12 de juliol, per primera vegada a l'estat espanyol, un congrés sobre relativitat general i gravitació. A la cita, en la qual es retrà homenatge a Stephen Hawking, està previst que hi assistisquen més de mil científics de mig centenar de països; això convertirà la ciutat en centre de la gravitació internacional.

El congrés GR22 and Amaldi13 donarà resposta a molts dels interrogants plantejats per Hawking i inclou una taula redona sobre dones en la ciència i una conferència de Gabriela González, protagonista de l'anunci històric del descobriment de la primera detecció d'ones gravitatòries el 2016.

En eixes dates, coincidiran en el Palau de Congressos de València les dues trobades més importants sobre gravitació: la 22nd International Conference on General Relativity and Gravitation i la 13th Edoardo Amaldi Conference on Gravitational Waves, segons ha informat la Universitat de València en un comunicat.

Noves sinergies en el camp de la gravitació

Organitzat per la Universitat de València i el CSIC i gestionat per la Fundació ADEIT, ajudarà a crear noves sinergies en el camp de la gravitació i, especialment, en l'àmbit de la física d'ones gravitatòries i les seues múltiples implicacions.

Així ho expliquen els organitzadors del congrés a València, José Antonio Font, catedràtic d'Astronomia i Astrofísica, i José Navarro, catedràtic de Física Teòrica de la Universitat de València.

Un programa divers

L'estat espanyol acull aquest congrés per primera vegada. Un miler d'investigadors i científics de l'àrea de l'astronomia, l'astrofísica i la física de més de cinquanta països acudiran a València per a participar en alguna de les més de 600 xarrades científiques especialitzades programades per a aquests dies.

A més del programa científic, està prevista una taula redona el dimarts 9 de juliol al MuVIM sobre les dones en la ciència, en la qual diferents científiques debatran sobre la igualtat de gènere i l'apoderament de les dones en els camps de STEM.

L'endemà, dimecres 10 de juliol, està prevista al Museu de les Ciències la conferència 'Einstein, forats negres i ones gravitacionals' a càrrec de Gabriela González, professora en la Universitat de Louisiana i membre de l'observatori de detecció d'ones gravitatòries americà LIGO.

next