València celebrarà per partida doble les campanades amb una matinal infantil i la gran festa nocturna

La festa per als menuts s'estendran fins a les 12.30 hores per a donar la benvinguda al 2020 amb diversos espectacles d'animació
29 desembre 2019 12:36h
L'Ajuntament ha apuntat que la "gran novetat" de l'any passat, la celebració infantil al matí, viurà enguany la segona edició. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA (EP). L'Ajuntament de València celebrarà per partida doble dimarts que ve, 31 de desembre, les campanades de Cap d'Any amb una festa matinal infantil i una gran festa nocturna en la plaça de l'Ajuntament, segons ha informat el consistori en un comunicat. Així mateix, ha destacat que la celebració, impulsada i dissenyada per la Regidoria de Cultura Festiva, compleix enguany la cinquena edició consecutiva de campanades nocturnes.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha ressaltat "la gran celebració" de les campanades de Cap d'Any a València i ha assegurat que "ha vingut per a quedar-se" i que "ja comença a percebre's com una tradició inqüestionable".

Fuset ha afegit que la celebració està dissenyada "perquè els valencians i les valencianes puguen acomiadar l'any vell i donar la benvinguda a l'any nou com ja feien moltes altres ciutats". Ha assenyalat que fins fa cinc anys, els valencians havien de veure per televisió eixa commemoració.

L'Ajuntament ha apuntat que la "gran novetat" de l'any passat, la celebració infantil al matí, viurà enguany la segona edició consecutiva després de l'"èxit" de la primera convocatòria. "Serà una gran celebració per al públic infantil i familiar", ha manifestat Fuset, per a qui "donar una oportunitat com aquesta festa a tantes famílies amb xiquets i xiquetes va ser tot un encert". Ha afirmat que "per això, es repetirà enguany a partir de les 11.00 hores".

Les campanades infantils s'estendran fins a les 12.30 hores per a donar la benvinguda al 2020 amb diversos espectacles d'animació infantil i amb la conducció per part de la DJ valenciana Catalina Issis. "Fem una crida a totes les famílies amb xiquets i xiquetes perquè facen seua la plaça i celebren el canvi d'any amb una celebració pensada perquè gaudisquen al màxim", ha afirmat l'edil.

Unes hores més tard, a partir de les 21.00 hores, es permetrà l'accés a la plaça de l'Ajuntament de València per a poder viure el Cap d'Any, "un dels actes més singulars del Nadal a València i, potser, la celebració de nit de Cap d'Any més original de tota Espanya", ha indicat el consistori.

Aquesta festa de les campanades comptarà amb pirotècnia, espectacle de llums i música a càrrec de DJ valencians. "És una celebració que constitueix un gran atractiu per als veïns i veïnes de València, però també per a moltes altres persones que ens visiten i que volen gaudir en gran d'una nit tan especial", ha agregat Fuset.

La celebració nocturna començarà a les 22.30 hores i tindrà una duració aproximada de tres hores, fins a la 01.45 hores. Tres DJ valencians –Mueveloreina, Catalina Issis i Rafa Star– s'encarregaran de l'espectacle musical abans i després de les campanades, mentre que el pirotècnic serà a càrrec de l'empresa Vulcà per a donar la benvinguda al 2020. També hi haurà un espectacle de llum i "una última cançó sorpresa molt emotiva per a tots els valencians i valencianes", amb caràcter previ a les dotze campanades.

Dispositiu de seguretat

Un any més, la Regidoria de Protecció Ciutadana establirà un dispositiu especial de seguretat i també d'assistència sanitària, amb un suport avançat i dos bàsics, ha assenyalat l'Ajuntament, que ha agregat que enguany, a més, amb la novetat d'una posta sanitària. Hi haurà també diversos sanitaris químics distribuïts per diferents punts de la plaça.

L'accés a la plaça es realitzarà per cinc vies: Sant Vicent/Maria Cristina, passeig de Russafa i Marqués de Sotelo i, també i, especialment recomanable, pels carrers de les Barques i de Correus.

En tot cas s'aconsella arribar amb temps per a passar els controls de seguretat i evitar aglomeracions d'última hora, ha subratllat el consistori. Quant a les eixides, es podran realitzar pels carrers de Cotanda, En Llop, Correus, Periodista Azzati, Barcelonina i Ribera. 

L'Ajuntament ha recordat que no es permetrà l'accés a la plaça amb recipients de vidre. De fet, en aquesta mateixa línia, ha explicat que les primeres 5.000 persones que arriben a la plaça rebran un got reutilitzable commemoratiu de les campanades d'enguany.

next