València i Castelló de la Plana viuen una nit tropical amb mínimes que no han baixat dels 20 graus

L'Aemet assenyala que enguany s'han registrat menys nits caloroses que l'any passat
11 octubre 2019 11:00h
A València, la temperatura mínima ha sigut de 20,5 graus. / Imatge d'arxiu

VALÈNCIA. Ciutats com Castelló de la Plana, Sagunt i València han viscut aquesta matinada una anomenada "nit tropical" en la qual els termòmetres no han baixat dels 20 graus.

Així, a València, la temperatura mínima ha sigut de 20,5 graus; a Sagunt i a l'Aeroport de Manises, de 20,4, i a Castelló de la Plana, la mínima ha sigut de 20,3 graus, ha indicat l'Agència Estatal de Meteorologia en el seu compte de Twitter.

També han sigut elevades les mínimes en altres localitats costaneres com Torreblanca i Miramar, amb 18,8 graus; Elx, amb 18,6, i Alacant, amb 18,2 graus. A l'Aeroport d'Alacant-Elx, la mínima ha sigut de 19 graus.

Segons ha assenyalat l'Aemet, el nombre de nits tropicals ha anat ampliant-se al llarg dels anys, tant a la primavera com a la tardor. Així, a l'observatori de València, enguany, la primera nit tropical va ser a mitjan maig i l'última, de moment, és el 10 d'octubre. Per contra, l'any passat la primera nit tropical va ser més tardana (el 20 de juny) i l'última va ser més primerenca (al voltant del 28 de setembre).

No obstant això, el total de nits tropicals a l'observatori de Vivers s'ha reduït enguany respecte al passat. Segons les dades de l'Aemet, enguany hi ha hagut menys de 90 nits tropicals a València, mentre que el 2018 eixa xifra es va superar.

A Castelló de la Plana i Alacant, d'altra banda, el nombre de nits tropicals ha sigut menor: no arriba a 80 el 2019.

Malgrat que ja estem a la tardor, la d'anit pot no ser l'última nit tropical de l'any. A l'observatori de València s'han arribat a registrar nits tropicals fins al 7 de novembre (a meitat dels 80) i més recentment, el 2013, l'última nit tropical es va registrar en l'última setmana d'octubre.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next