L'Ajuntament de València repartirà caixes per a evitar que les tovalloletes humides es tiren al vàter

La regidora de Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, adverteix sobre la despesa energètica que requereix el trasllat dels productes d'higiene personal que perjudiquen el sistema de sanejament   
19 novembre 2019 19:27h
La presència de tovalloletes en les xarxes de distribució suposa un sobrecost de 4 a 6 euros per persona a l'any. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA (EFE). L'Ajuntament de València repartirà caixes dissenyades expressament per a emmagatzemar tovalloletes humides i altres productes d'higiene personal dins d'una nova campanya de conscienciació que busca evitar que aquestes es tiren al vàter, un gest que afecta directament i greument la xarxa de sanejament.

La regidora del Cicle Integral de l'Aigua i presidenta de l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (EMSHI), Elisa Valía, ha fet aquest anunci en la seua visita a la depuradora de Pinedo, segons fonts municipals.

Valía ha ressaltat el valor de les infraestructures i instal·lacions dedicades al sanejament tant locals com autonòmiques. Així mateix, la regidora ha fet una crida a la ciutadania perquè siga responsable en el consum de productes i no utilitze el vàter com a paperera.

La presència de tovalloletes en les xarxes de distribució suposa un sobrecost de 4 a 6 euros per persona a l'any i encareix entre un 10 i un 15% el manteniment, tractament i depuració d'aigües residuals. Aquest encariment es produeix a causa de la despesa energètica que requereix garantir que es traslladen les tovalloletes i que no col·lapsen el recorregut fins a les plantes depuradores, segons expliquen fonts municipals.

next