Diari La Veu del País Valencià
València augmenta un 12,7% la rendibilitat d’un turisme cada vegada més desestacionalitzat

VALÈNCIA. La rendibilitat acumulada des del 2015 a València ha augmentat un 38% en RevPAR, l’índex que utilitza la indústria hotelera i que fa referència a l’ingrés per habitació disponible. Així ho ha destacat la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible i Turisme, Sandra Gómez, aquest dimecres en el balanç de turisme de l’any passat, on ha subratllat la voluntat de València d’atraure un turisme més internacional i de continuar desestacionalitzant-lo per a beneficiar l’economia local no només amb el turisme de sol i platja.

Pel que fa a la rendibilitat del turisme a la ciutat, Gómez ha indicat que creix l’activitat turística i que “un any més se superen els registres dels indicadors turístics i es prioritza un turisme de major qualitat”. Així, durant el 2018 van augmentar les pernoctacions un 3,9%, fins a arribar als 4.974.338. El nombre de turistes que van passar per la ciutat també es va incrementar un 2,8%, fins als 2.064.094, i un total de 3.885.014 viatgers van aterrar a l’aeroport de Manises. A través del port de València, i segons la informació transmesa per l’Autoritat Portuària a la Regidoria, uns 400.000 turistes van xafar sòl valencià.

La rendibilitat del 2018 respecte a l’any anterior es va veure incrementada un 12,7%, segons el mesurador RevPAR, la qual cosa suposa un ingrés per habitació disponible de fins als 60 euros. L’ocupació hotelera va arribar al 74%, sis punts per damunt que en el mateix període de 2017, i el preu mitjà ha arribat fins als 81 euros.

El propòsit actual d’aquesta Regidoria de l’Ajuntament de València és continuar desestacionalitzant el turisme. Com ha explicat Gómez des de Fundació Turisme València, segons les dades proporcionades, ja es comprova una clara tendència en eixa línia, amb majors creixements percentuals del turisme durant els mesos d’hivern. De fet, des del 2015 les pernoctacions han crescut quasi un 40% als mesos de gener i febrer, mentre que a l’agost l’increment ha sigut d’un 5%. Aquesta mateixa tendència s’ha observat durant el mes de desembre, amb un augment del 36% en les nits que passen els turistes a València.

Augment del turisme estranger

Així mateix, la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible també ha volgut ressaltar el reforç del mercat internacional al llarg d’aquestos anys, que ha passat de suposar en 2015 un 58% a un 65% del total del turisme a la ciutat en 2018. En eixe període, les pernoctacions han crescut un 20%, de les quals hi ha una important presència de turistes neerlandesos (un 69,3% del total), britànics (un 68,6%), alemanys (un 33,7%), italians (un 32,1%) i d’altres continents (un 25%).

En eixe sentit, des del 2015 la capacitat de l’Aeroport de València ha augmentat un 47,5% en nombre de places. Pel que fa a les connexions aèries amb destinacions internacionals, s’ha passat de les 760.000 places distribuïdes en set connexions de l’any 2015 a 1.300.000 places que connecten amb dotze destinacions internacionals tres anys després, entre d’altres, Munic, Amsterdam, Moscou i Heathrow.

Comparteix

Icona de pantalla completa