València i Alacant, entre les deu ciutats espanyoles amb més restaurants vegans per habitant

L'estudi s'ha realitzat aquest novembre com a mes de l'any dedicat a la conscienciació sobre una dieta lliure de productes animals, i indica que València compta amb 29 locals amb menús vegans i vegetarians, i Alacant, amb 10
13 novembre 2019 11:59h
L'estudi destaca la presència dels productes frescs de l'Horta als restaurants vegans de València. / DLV

VALÈNCIA. Novembre s'ha convertit en el mes de la conscienciació sobre el veganisme, una de les formes d'alimentació i de vida més respectuoses amb el medi ambient. De fet, l'onzé mes de l'any s'enceta amb el Dia Mundial del Veganisme per a reivindicar un estil d'alimentació que en els últims anys ha guanyat més compromesos. Amb això, recentment els carrers de les grans ciutats s'han omplit amb noves opcions de restauració i cuina vegana. No només molts locals hostalers adapten el seu menú a una dieta lliure de productes animals, sinó que creixen els restaurants que ofereixen un menú únicament vegà.

En el cas de l'estat espanyol, València i Alacant formen part del pòdium de les deu ciutats que compten amb més opcions d'alimentació vegana i vegetariana. Ambdues ciutats ocupen la posició número 9 i número 10 respectivament en el llistat de les deu localitats espanyoles amb més varietat de cuina vegana per habitant. Així es deixa veure en un estudi que promou el buscador de lloguers vacacionals Holidu. L'anàlisi s'ha realitzat a partir de la web específica Happy Cow, que recull les diverses opcions d'alimentacions veganes a la ciutat.

València compta amb un restaurant vegetarià o vegà per cada 27.166 persones que resideixen a la ciutat. És a dir, en total, amb 29. Des de l'estudi no només destaquen l'arribada de nous locals, sinó la qualitat de la fruita i la verdura. De fet, un dels punts favorables de la zona enfront d'altres àrees del territori espanyol és la presència als locals de la ciutat dels productes de qualitat i proximitat de l'Horta de València. Entre els restaurants que destaquen es troba l'Aloha Vegan Delights.

A Alacant el nombre d'opcions de dieta vegetariana baixen notablement, fins als 10, la qual cosa suposa un restaurant vegetarià per cada 33.000 habitants aproximadament. Un dels que recull aquest estudi és el Bodhi Green, que, a més d'oferir plats vegans, també els ofereix sense gluten.

Segons es desprén de l'estudi, la ciutat amb més restaurants vegans o vegetarians per habitants és Granada (13, un per cada 17.905 residents), seguida de Santa Cruz de Tenerife (11, un per cada 18.517 persones) i de Palma (21, un per cada 19.357 habitants). El pòdium el completen Barcelona, Salamanca, Santiago de Compostel·la, Girona i Tarragona.

next